نازبو
معرفی انواع گیاهان آکواریومی و آبزی
  • آموزش و مقالات
  • گلها
  • دکوراسیون گلدان

معرفی انواع گیاهان آکواریومی و آبزی

استفاده از گیاهان آبزی علاوه بر جلوه و زیبایی خاصی که به آکواریوم ها می‌دهند می‌توانند فضولات و پسماند غذایی را جذب کنند و در عوض اکسیژن پس دهند. همچنین اگر تعادل بین گیاه، آکواریوم و ماهی حفظ شود بهداشت و تصفیه آب هم تا حدود قابل توجهی افزایش میابد. گیاهان آکواریومی از لحاظ تولید اکسیژن و جذب گاز کربنیک، جذب مواد محلول در آب و ایجاد محیطی زیبا برای نظاره کننده و محیطی آرام و طبیعی برای ماهیان موجود در آن حائز اهمیت هستند.

جهت خرید بذر به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

گیاهان آکواریومی (آکواریوم پلنت) درست مانند درختان عمل کرده و محیط آکواریوم را زیباتر و سالم تر می‌کنند. دی اکسید کربن و گازهای زیان آور را از آب می‌گیرند و اکسیژن را آزاد می کنند. محلی برای مخفی شدن بعضی گونه‌های ماهی ایجاد میکنند و محرکی هستن برای تولید مثل بیشتر ماهی‌ها. گیاهان آبزی با جذب کردن مواد معلق در آب باعث شفاف‌تر شدن آن می‌شوند. بعضی از باکتری‌های مضر و معلق در آب را هم جذب می‌کنند و باعث سلامتی محیط آب می‌شوند و به طور کلی نقش بسیار مهمی در ایجاد تعادل و پایداری اکوسیستم یک آکواریوم گیاهی زیبا و سالم ایفا می‌کنند.

گیاهان آبزی

گیاهان، اولین چرخه تولید مواد غذایی هستند. آنان با جذب نور و گاز کربنیک از محیط، عمل فتو سنتز انجام می‌دهند. نتیجه این فرایند، تولید اکسیژن است. این عمل در طی شب و در مدت زمان تاریکی، بالعکس می‌شود. این قاعده در مورد گیاهان آبزی نیز صادق است. گیاهان آبزی آپارتمانی با جذب نور اگر چه آن نور مصنوعی باشد و گرفتن گاز کربنیک از محیط آب، تولید اکسیژن می‌نمایند. این فرایند نقش بسیار حیاتی در تامین اکسیژن آب جهت تنفس ماهی‌ها و در کل، آبزیان دارد.

همچنین بخوانید: نحوه استفاده از لامپ رشد برای پرورش گیاهان

به علاوه، وجود پوشش گیاهی به عنوان سایه‌بان، پناهگاه، مخفیگاه و زایشگاه طبیعی در مخازن آکواریوم پر اهمیت است .باید توجه داشته باشید که گیاهان آکواریومی به چند مورد اساسی نیازمندند کف پوش مناسب برای نگهداری گیاهان داشتن کف پوش مناسب از اساسی ترین نیازهاست. سنگ ها باید حدود 2-3 میلیمتر باشند. کلسیم آن‌ها باید بسیار اندک باشد. نباید زبر و نوک تیز باشند. زیرا در این صورت گیاه شما قادر به ریشه دواندن نیست و به راحتی صدمه دیده و موجب مرگ گیاه می‌شود. یکی از بهترین پوشش‌ها که امروزه در اکثر مغازه‌های آکواریوم یافت می‌شود، سنگ ریزه‌های ساحل است زیرا که فاقد مواد مضر بوده و نیز بسیار صیقل خورده و مناسب است. گیاهان آبزی زینتی در این نوع شن به راحتی می‌توانند ریشه دار شوند همچنین این بستر موجب می‌شود تا با رشد ریشه‌ها در کف استقامت و ماندگاری آنها در کف آکواریوم افزوده شود. استفاده 100% از شن نیز توصیه نمی‌شود. زیرا شن‌ها می‌توانند به تکه ای سخت و محکم تبدیل شوند که مانع رشد ریشه ها می‌شود.

گل لاله مردابی

لاله مردابی معروف به لوتوس از جمله گیاهان آبزی چندساله است که شباهت بسیار زیادی به نیلوفر آبی دارد. این گل یک گل مقدس برای هندی ها و بودایی ها می باشد گل لاله مردابی

معرفی گل لاله مردابی

لاله مردابی معروف به لوتوس از جمله گیاهان آبزی چندساله است که شباهت بسیار زیادی به نیلوفر آبی دارد. این گل یک گل مقدس برای هندی ها و بودایی ها می باشد که برای آن احترام زیادی قائل هستند. گل لاله مردابی

همچنین از خاک به دلیل داشتن برخی مواد مضر بپرهیزید. همچنین برای کاشت گیاهان می‌توانید از گلدان‌های سفالی یا پلاستیکی استفاده کنید. البته منظور گلدان صرف نیست بلکه می توانید از ظرف ماست، لیوان یکبار مصرف و دیگر ظروف استفاده کنید. در این صورت یکی از مسایل مهم در کاشتن گیاهان آکواریومی که در آمدن آنها پس از کاشت است، برطرف خواهد شد. برای این منظور سطلی را از آب پر کنید و در داخل این سطل اقدام به کاشتن گیاهان نمایید. سپس ظروف را به آکواریوم منتقل کنید. ریشه گیاه را در هنگام کاشتن به خوبی پهن کنید و از آسیب وارد کردن به آن دوری کنید. در هنگام کاشت و یا در هر زمانی برگ‌های خراب، سوراخ و یا صدمه دیده را جدا کنید، زیرا انرژی که صرف بازیابی این برگ خواهد شد، می‌تواند برای تولید برگ‌های تازه و سرحال به کار رود.
مواد مغذی : برخی از مواد برای رشد گیاهان نیاز است. یکی از این مواد آهن است که در سبزه و نیز رشد رنگدانه‌های سبز گیاهان به کار می‌رود. دیگر مواد مورد نیاز گیاهان عبارتند از: منگنز، روی، منیزیم، مس، پتاسیم، سولفور، فسفر، کلسیم و نیتروژن. البته این به این معنی نیست که شما باید تک تک این مواد را تامین کرده و در اختیار گیاه قرار دهید. بلکه بیشتر این مواد در آب شیرین موجود است و برخی نیز از طریق ماهی‌ها  و باقی مانده غذاها تامین می شود.

بیشتر بخوانید: سولفات آهن و ضرورت آن برای گیاهان

نور: از دیگر سوالاتی که ممکن است در ذهن اکثر افراد مطرح شود این است که آیا نور آکواریوم من به اندازه کافی است؟ باید توجه داشته باشید که استانداردی که برای همه آکواریوم‌ها و تمام گیاهان صدق کند وجود ندارد بلکه میزان نور با توجه به موقعیت آکواریوم و گیاهان درون آن تعیین می‌شود. ولی به یاد داشته باشید که نور زیاد همیشه رشد زیاد را به دنبال ندارد.

گیاهان آکواریومی

یعنی شما نمی‌توانید با داشتن اندکی ماهی نور آکواریوم را زیاد کرده و انتظار رشد گیاهان را داشته باشید (و برعکس). بلکه باید همواره تعادلی میان نور و گاز کربنیک آکواریوم برقرار باشد. پس همیشه سعی کنید این تعادل را حفظ کنید. استانداردی که برای اکثر آکواریوم‌ها به طور نسبی صادق است 1.5-2 وات (Watt) برای هر 4 لیتر(1gallon=3.7853) می‌باشد. البته در مورد رنگ نور سعی کنید رنگ‌های مختلف(طیف های مختلف) را امتحان کرده و بهترین را انتخاب کنید و اصلا نگران گیاهان نباشید زیرا گیاه می‌تواند ظرف چند روز دوباره به حالت قبلی باز گردد. یکی از بهترین نورهایی که می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، ترکیبی از 2 لامپ فلورسنت و لامپ هالوژن است.


همچنین بخوانید: انواع نور مصنوعی برای رشد گیاهان

 

بذرهای نازبو از گل ها و گیاهان سالم و با کیفیت انتخاب شده و با دقت و حساسیت بالایی جمع آوری می شوند. برای خرید بذر گل و گیاهان کمیاب و با کیفیت کلیک کنید. بذر گل و گیاه

گیاهان آکواریوم در کل به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. گیاهان رو آبی
  2. گیاهان میان آبی
  3. گیاهان زیر آبی

1- گیاهان رو آبی : که در سطح آب شناور هستن، قابل کاشتن نیستند و روی سطح آب رشد می‌کنن و نیاز به نور شدید دارند و از ذرات معلق در آب تغذیه می‌کنن. این گیاهان مناسب برای تولید مثل ماهی‌های زنده زا هستن و بچه ماهی‌ها در لای برگ‌ها و ریشه‌های نازک و کوچک آنها مخفی می‌شوند و محیط مناسبی برای زایمان ماهی‌های بالغ فراهم می‌کنن و از طرفی هم سطح آب رو تمیز و پاک نگه می‌دارند، به علت قرار گرفتن در سطح و جذب مواد آلی سطح آب. این گیاهان در واقع به نوعی انگل و مزاحم هم به حساب می‌آیند چون در مدت کوتاهی تمام سطح آب رو پوشانده و مانع از رسیدن نور و اکسیژن به عمق آب و گیاهان دیگر می‌شوند. بهتر است هر چند وقت مقداری از این گیاهان رو دور بریزید و یا از ماهی های گیاهخواری مثل سیلور دالر و یا گورامی ها هم جزو ماهیها داشته باشید تا این نوع گیاهان رو کنترل کنند. در ایران تنها یک نوع از این گیاهان فروخته می‌شود به اسم " کرفسی " یاAzolla Wisteria که گیاهی بسیار زیبا با رشدی فوق العاده ست. کافیه یک بوته کوچک از آنرا روی آکواریوم انداخته تا در مدت خیلی کوتاهی تمام سطح آب رو بپوشاند و زیبایی خاصی به آکواریوم بدهد. یکی از گیاهان دیگر که بیشتر مخصوص برکه‌ها ستگیاه نیلوفر که آن هم زیبایی خاصی داشته و می‌توان در حوض‌هایی که ماهی طلایی نگهداری می‌کنند آنها را پرورش داد.
2-  گیاهان میان آبی : گیاهانی هستند که ریشه آنها چندان عمیق نیست و بیشتر در لایه‌های میانی آب معلق هستن و تا سطح آب رشد میکنن. نیاز به مواد آلی مغذی برای تغذیه ندارن و این مواد رو توسط ریشه‌های از خود آب دریافت می‌کنن و نیاز به بستر مناسب ندارند. این گیاه در ایران هم فروخته میشه و به صورت ساقه ای ترد با برگ‌های ریز و فر خورده و زیباست. خیلی سریع رشد می‌کند و تکثیر می‌شود و کافیست وقتی بلند شد، آنرا قطع کنیم و دوباره بکاریم این گیاه باعث شفاف شدن سریع آب آکواریوم می‌شود و ذرات معلق در آب رو به سرعت جذب می‌کند. در شرایط مناسب از گیاه ریشه‌های درازی تا سطح آکواریوم رشد کرده و آنرا زیباتر می‌کند و در فصل تابستان هم گل می‌دهد .
3- گیاهان زیر آبی: گیاهانی که ریشه اون‌ها در خاک یا ماسه و بستر آکواریوم قرار دارد و جزو زیباترین و با دوام‌ترین گیاهان آکواریومی هستند. متاسفانه در ایران گیاهان آکواریومی تنوع چندانی ندارن و به چند نوع خاص محدود شدن. در ایران فقط چند نوع بادوام از این گیاهان به فروش می‌رسند. این گیاهان مثل گیاهان آپارتمانی دارای ریشه بوده و رشد خوبی دارند و زیبایی فوق العاده ای به محیط ماهی‌ها می‌بخشند. از مواد آلی موجود در بستر آکواریوم به عنوان کود و خاک تغذیه  استفاده می‌کنند و با جذب این مواد باعث زلال شدن آب و بهینه سازی محیط آکواریوم می‌شوند. هدف از نگه داشتن گیاه آکواریومی سه چیز می‌تواند باشد:
1- منافع اکوسیستمی
2- تزئین آکواریوم
3- تغذیه ماهیها
امّا متاسفانه شما در هر لحظه فقط دو مورد از این گیاهان آکواریومی را می‌توانید باهم داشته باشید :

 _ یا منافع اکوسیستمی و تزئین رو انتخاب می‌کنید. که در این صورت گیاهی انتخاب می‌شود که ماهی‌ها آنرا نمی‌خورند، مثل کریپتون که تلخ است.
_  یا منافع اکوسیستمی رو انتخاب می‌کنید با تغذیه ماهی‌ها، که در این صورت دیگر گیاه قشنگی نخواهید داشت. چون دائم در حال خورده شدن هستند و به خاطر رشد سریعشان جایگزین می‌شوند، اما همیشه نصفه نیمه اند و بد منظره.
_ یا گیاهی انتخاب می‌کنید که هم زیبا بوده و هم ماهی‌ها از آن می‌خورند. که البته این حالت فقط با گیاه مصنوعی و برگ کاهو اتفاق می‌افتد و هیچ حسنی هم برای اکوسیستم شما ندارد. برای داشتن گیاهان آکواریومی به موارد زیر توجه کنید.
1- گیاهی انتخاب کنید که با دمای آکواریوم سازگاری داشته باشد.
2- با گونه ماهی ها سازگار داشته باشد.
3- اکسیژن رسانی به گیاه کامل و صحیح باشد.
4- قرار گیری صحیح ریشه در محل مناسب (از مهمترین موارد)
5- انتقال خیلی سریع گیاه به آکواریوم جدید
6- رها نکردن اشیا متفرقه در آکواریوم

طریقه کاشت بذر گیاهان آکواریومی

کاشت بذر گیاهان آکواریومی کار سختی نیست با یکم دقت و کمی وقت می‌توانید گیاهان آکواریومی خوبی پرورش بدهید. زمان کاشت بذر آکواریوم فصل خاصی ندارد، یعنی شما در هر زمان از سال می‌تواند درون منزلتان این بذرها را بکارید. مقداری خاک کوکوپیت تهیه کرده و درون ظرفی بریزید مثلا (ظروف یکبار مصرف حتما زیر ظرف چند عدد سوراخ کوچک ایجاد کنید) خاک را خوب آب بدهید به طوری که کاملا خیس شود، حالا کافیست بذرها را روی خاک بپاشید و مجددا به آرامی آب بدهید. درب ظرف پلاستیکی را با نایلون فریزر کاملاً ببندید تا رطوبت حفظ شود و حالا باید ظرف را در محلی با دمای بالای ۱۸ درجه بگذارید و تا جوانه زدن بذرها نایلون را بر ندارید، بعد از جوانه زدن توجه کنید که هیچوقت سطح خاک خشک نشود و وقتی جوانه‌ها کمی بزرگ شدن می‌توانید آنها را به آکواریوم خود انتقال بدهید.
 

بیشتر بخوانید: آکواپونیک روشی برای کشاورزی پایدار

 

اگر شما برای گیاهان آبزی خود، نور مناسب، دمای مناسب، دی اکسید کافی، سختی و PH مناسب گیاه و مواد مغذی میکرو و ماکرو را فراهم کنید هرگز بیماری و فقر گیاه را نخواهید دید. عوارض و درمان گیاهان آکواریومی

نحوه کاشت گیاه در آکواریوم :

پس از آماده شدن آکواریوم باید ماسه‌ها به بهترین وجه شسته شوند. ماسه شسته شده باید با شیب مورد نظر در داخل آکواریوم ریخته شود. اگر قرار است سنگ‌های تزیینی نیز در داخل آکواریوم قرار گیرند باید آنها را پس از ریختن ماسه، در داخل آکواریوم جایگذاری کرد. هنگام آب گیری آکواریوم بمنظور جلوگیری از بهم خوردن شیب ماسه ها و جابجا شدن آنها ، بهتر است یک بشقاب روی آنها قرار داده و مقداری آب داخل آن ریخت (تا پر شدن سطح ماسه‌ها) در این موقع می‌توان اقدام به کاشتن گیاهان نمود. بهتر است ابتدا گیاهان بزرگتر کاشته شوند. کاشتن گیاهان پرریشه سخت‌تر از سایر گیاهان است. یک هفته پس از کاشتن گیاهان در صورتی که هیچگونه مشکلی وجود نداشته باشد، می‌توان ماهی ها را در داخل آکواریوم ریخت.

خاک بستر آکواریوم گیاهی

بهترین کف پوش برای تهیه بستر کشت گیاهان آکواریومی مخلوط ماسه شسته شده با سنگ ریزه است. اگر ماسه به تنهایی به کار رود، باعث می شود که کم کم ماسه ها بر روی هم سفت شده و منافذ بین آنها بسته شود در نتیجه تهویه کم شد و ریشه با کمبود اکسیژن روبرو می شود. وجود سنگ ریزه به همین منظور به کار می رود.

جهت خرید خاک و بستر کشت مناسب به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

 

 ولی باید توجه داشت که سنگ ریزه‌ها بزرگ و با زاویه‌های خشن نباشند چرا که باعث پارگی ریشه گیاه می‌شوند. از طرفی نباید تنها از شن برای تهیه بستر استفاده نمود، زیرا بعد مدتی شن‌ها بر روی هم انبار شده و محکم می‌شوند و اجازه رشد به ریشه را نمی‌دهند. از طرفی کاربرد خاک علی رغم مواد مغذی بیشتر آن نسبت به ماسه، توصیه نمی‌شود زیرا باعث گل آلوده شدن آکواریوم می‌شوند.

روش کاشت گیاهان آبزی

برای کاشت گیاه آکواریومی دو راه وجود دارد؛ اول اینکه می‌توان ظروف کوچکی مانند تشت یا گلدان را انتخاب کرده، از بستر مورد نظر آنها را پر کرده و بعد از کاشت گیاه داخل آن، گیاه را داخل آکواریوم قرار داد و یا کل کف آکواریوم را با بستر تهیه شده پوشاند و بعد گیاه را داخل آن قرار داد. از آنجایی که گیاهان، عمق متفاوتی از ریشه‌ها را دارند پس بهتر است در این روش، عمق بستر یک طرف زیاد باشد و کم کم به طرف دیگر شیب شده و عمق آن کم شود، بنابراین در زمان کاشت، گیاهانی که ریشه عمیق دارند، در قسمت عمیق بستر کشت می‌شوند و گیاهانی که ریشه کوچک دارند در قسمت کم عمق.

کود دهی به گیاهان آکواریومی

بدون شک داشتن گیاهان سرسبز و جالب در داخل آکواریوم علاوه بر زیبایی، اثر مطلوبی بر روی ماهی‌ها نیز دارد. از آنجا که معمولاً به گیاهان داخل گلدان و گیاهان باغچه انواع کود شیمیایی و غیره داده می‌شود، اکثر آکواریوم دارها فکر می‌کنند برای رشد و نمو و شاداب کردن گیاهان داخل آکواریوم نیز باید به آنها کود داده شود. کود دادن به گیاهان آکواریوم کاری بسیار خطرناک است و به طور کلی در آکواریوم هایی که تعداد ماهی و میزان گیاه داخل آن متعادل می‌باشد هرگز احتیاجی به دادن کود نیست، زیرا مواد دفعی ماهی‌ها کلیه احتیاجات مورد نیاز گیاه را تامین می‌نمایند. اگر در آکواریومی که گیاهان آن شاداب و سرحال هستند، ماهی‌ها بیرون آورده شوند، به زودی گیاهان نیز حالت پژمردگی به خود خواهند گرفت. دلیل اصلی آن عدم تامین برخی مواد غذایی لازم برای آنهاست که در شرایط معمولی توسط ماهی‌ها تولید می‌شوند. اگر ماهی‌ها مجددا" به آکواریوم برگردانده شوند، گیاهان نیز به زودی بحالت اول خود برمی‌گردند، اگر میزان تراکم ماهی در مقایسه با تراکم گیاه نامتعادل و در نتیجه گیاهان احتیاج به کود داشته باشند، بهترین کود، محلول کود خشک شده و یو وی شده گوسفند است که باید با یک قطره چکان بلند و یا با لوله به آرامی در داخل ماسه و در مجاورت ریشه گیاهان به میزانی که باعث تخریب آب آکواریوم نگردد، ریخته شود. اخیرا" کود شیمیایی مخصوص گیاهان آکواریومی به صورت کپسول ساخته شده است که مصرف آنها صد در صد مورد تایید نمی باشد.

جهت خرید کود مناسب کلیک کنید.

البته روش دیگری برای تسریع در رشد گیاهان آکواریوم خصوصا" مخازنی که صرفا" جهت تکثیر گیاه راه اندازی می شوند وجود دارد که آن استفاده از راکتور کربن است. (در خصوص نحوه تهیه و ساخت و عملکرد آن مطلب مفصل و کاملی بزودی در صفحه نخست وبلاگ ارائه خواهد شد). اخیرا سینی های کوچک پلاستیکی یا سفالی به ابعاد 7×12 و عمق 5 سانتیمتر درست شده است که می‌توان خارج از آکواریوم ابتدا گیاهان را در داخل آن‌ها کاشت و سپس به تعداد مورد نیاز از آنها در داخل آکواریوم قرار داد. کف آکواریوم در این نوع کاشت گیاهان می‌تواند کاملاً لخت بوده و یا ماسه داشته باشد. در صورت داشتن ماسه، سینی‌های محتوی گیاهان را باید در داخل ماسه جای گذاری نمود. این روش برای تمیز کردن آکواریوم و صید ماهی بسیار خوب می‌باشد. در این روش می‌توان ابتدا سینی گیاهان را از آب خارج کرده و سپس اقدام به صید ماهی نمود.

خرید انواع کود

یکی از مهمترین کارها و ابزارهای لازم برای باغبانی و پرورش گیاهان خرید کود است. برای داشتن گیاهان سالم و محصولات پربار باید بطور مرتب کوددهی صورت پذیرد. برای خرید کود مناسب کلیک کنید. خرید کود

 

محل کاشتن گیاه در آکواریوم

همانطور که قبلا ذکر شد در یک آکواریوم که سطح آن به صورت مستطیل است، پس از ریختن ماسه با شیبی از عقب به جلو باید گیاهان بزرگتر در قسمت عقب و گیاهان کوچکتر در قسمت جلوی آکواریوم کاشته شوند. در چنین وضعی گیاهان بزرگتر جلوی تابش نور به گیاهان کوچکتر را نخواهند گرفت. آنچه که مهم است این است که هنگام کاشتن گیاهان باید به فکر جای خوب و محل شنا برای ماهی‌ها بود. بهترین روش بمنظور تامین فضای کافی برای حرکت ماهی‌ها اینست که سعی شود در قسمت جلوی آکواریوم چیزی کاشته نشود. ولی بهتر است همواره قسمت جلوی آکواریوم به صورت نیم دایره و با توجه به وسعت آن تا حدودی خالی بماند. PH مناسب برای رشد و نمو گیاهان به طور کلی PH مناسب برای رشد و نمو گیاهان بین 7 تا 5/7 می‌باشد. بعضی گیاهان در آب‌های خنثی یا آب‌های کمی قلیایی رشد و نمو بهتری خواهند داشت. برای بیشتر ماهی‌ها نیز همین حد PH مناسب است.

ضد عفونی کردن گیاهان داخل آکواریوم

رشد و نمو بیش از حد خزه ها ممکن است گاهی شفافیت آب آکواریوم را از بین برده و ظاهر آنها را ناخوشایند سازد. در این گونه موارد می‌توان از پرمنگنات پتاسیم برای ضد عفونی کردن آنها استفاده نمود. برای این منظور باید ابتدا ماهی‌های داخل آکواریوم را بیرون آورد و به ازای هر لیتر آب آکواریوم 15 میلیگرم پرمنگنات پتاسیم که قبلا به صورت محلول در آمده است به آب اضافه کرد. بعد از دو ساعت باید آب محتوی پرمنگنات تخلیه و به جای آن آب تمیز به آکواریوم اضافه شود. هنگام تخلیه اگر مقداری آب محتوی پرمنگنات در کف آکواریوم باقی ماند، اشکالی نخواهد داشت.

طرز کاشت بذر چمن آکواریوم

۱- نحوه کاشت بذر چمن در آکواریوم بدین صورت است که ابتدا ژل کف ظرف کشت بافت رو باید بطور کامل بشویید.
۲- سپس یک سینی یا پلاستیک باز کنید و با حوصله تمام چمن داخل بسته رو جدا کنید و داخلش بچینید
۳- شروع به درست کردن دسته‌های کوچک کنید (۳تایی و یا ۴ تایی)
۴- دسته‌ها را به وسیله انبر مخصوص بگیرید و داخل بستر با فاصله‌های حدود ۳ سانتی بکارید نکته
1: حتما طوری بکارید که حدود دو سوم از ریشه به بالا داخل خاک بستر باشه نکته
۲:اگه دیدین چمن کم اومد یک بسته دیگه تهیه کنید، نه اینکه فاصله رو بیشتر کنید چون عدم دیده شدن رشد چمن باعث دل زدگی میشه
نکته 
۳:دقت کنید عمق بستر زیر چمن کمتر از ۵ سانت نباشد.

جهت خرید بذر چمن دایکوندرا آمریکایی به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

چگونه یک تراریوم لوکس بسازیم

تراریوم یکی از روش های نگهداری گل و گیاه در داخل آپارتمان است که بسیار زیبا و دلنشین میباشد و مانند یک باغ مینیاتوری جلوه میدهد. کلیک کنید تا با نحوه ساخت تراریوم آشنا شوید. نحوه ساخت تراریوم

چگونه یک تراریوم لوکس بسازیم؟

تراریوم یکی از روش های نگهداری گل و گیاه در داخل آپارتمان است که بسیار زیبا و دلنشین میباشد و مانند یک باغ مینیاتوری جلوه میدهد. نحوه ساخت تراریوم ماهیان آکواریوم گیاهی : ماهی های مناسب آکواریوم های گیاهی را باید از نوع آرام و کوچک انتخاب شوند که گونه تترا ها این خصوصیات را دارند و جهت نگهداری در آکواریوم گیاهی بسیار مناسب می باشند و حرکت آن ها به صورت گله ای در آکواریوم ها گیاهی بسیار چشم نواز می باشد . در انتخاب ماهی باید به نوع گیاه آکواریوم توجه داشت زیرا تمام آبزیان در آکواریوم باید از شرایط زیستی یکسانی برخوردار باشند. گزینش گیاهان: همواره باید از گیاهان جوان تر و شادابتر برای کاشتن در آکواریوم استفاده نمود زیرا گیاهان آکواریومی جوان تر به مراتب بهتر از گیاهان مسن می توانند خود را با شرایط جدید آکواریوم سازش دهند. اگر در پایان به گیاهان آکواریومی علاقه مند شدید می توانید برخی از گیاهان آکواریومی آب شیرین را که در ذیل آمده است را تهیه کرده و پرورش دهید. فهرست اسامی گیاهان آبزی : آزولا کارولینا آنوبیاس قهوه اسپاتی فیلوم آبزی پر طاووسی سنبله ای شت قرمزی خزه جاوه خزه کریسمس دم گربه ای روتالا ایندیکا زاگیتاریا مونتویدنسیس زینه ما ساژیتریا پا کوتاه ساژیتریا لاتیفولیا سالوينيا مینیما سر نیزه ای برگ پهن سرخس آبی سرخس جاوا سنبل آبی سیوی شینودوریوس شلوتری علف بلوری در مقاله بعدی به معرفی این گیاهان آکواریومی در "نازبو" خواهیم پرداخت. *سوالات خود را از طریق فرم نظرات بپرسید تا توسط کارشناسان ما بررسی و پاسخ داده شود.

سایر مطالب مرتبط از نگاه نازبو را بخوانید

سایر مطالب مرتبط از نگاه نازبو را بخوانید

 

چگونه گیاهان شاداب و سرزنده داشته باشیم

تمامی افرادی که در منزل خود گیاهان طبیعی را نگهداری می کنند، همیشه در پی راهی هستند که گیاهان، شادابی و طراوت خود را حفظ کنند. در این مقاله چند راه برای داشتن گیاهانی با سر زنده طراوت را با شما در میان خواهیم گذاشت

معرفی انواع گیاهان گوشتخوار و نگهداری آنها

گیاهان گوشتخوار گیاهانی هستند که موجودات جانوری را گرفتار می کنند، می کشند و هضم می کنند. حدود ۶۰۰ گونه از گیاهان گوشتخوار وجود دارد که در این بخش چند نمونه از این گیاهان را معرفی می کنیم. کلیک کنید.

آموزش پرورش گیاهان زینتی در آب

پرورش گیاهان زینتی در آب این مزیت را دارد که شما می توانید شاهد رشد و نمو گیاه خود از پشت شیشه آب باشید. در این بخش سعی می ‌کنیم شرایط نگهداری گیاه در آب را بیان کنیم. جهت اطلاعات بیشتر از این شرایط کلیک کنید.

مناسب ترین گیاهان برای ساخت تراریوم

تراریوم یکی از زیباترین روش ها برای نگهداری گل و گیاه در داخل آپارتمان است که به سبز نگه داشتن در فضای داخل منزل کمک می کنند اما برخی انواع گیاهان برای این کار مناسب تر هستند. جهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    اژدر
    26 اردیبهشت 1401
    اژدر

    سلام لطفا تصویر همشونو رو بذارین

  • پاسخ
    jahani
    28 اردیبهشت 1401
    jahani

    سلام همراه عزیز نازبو بله حتما گذاشته میشه

  • پاسخ
    مجید
    17 آذر 1400
    مجید

    باسلام و سپاس فراوان از آموزش عالی بابت پرورش و کاشت گیاهان آکواریومی. بنده یه راهنمایی می خواستم. من یه آکواریوم ماهی دارم که کوچک هست. ماهی های زبرا، گلدفیش، شارک رمبو، تترا و لجن خوار... مدتی قبل از یک مغازه یک گیاه برگ سیب گرفتم که داخل یک گلدان بود و یک ماده کرم رنگ بجای پلنت، محافظت ریشه گیاه رو برعهده داشت. الان چند پک و ریشه چندتایی گیاه گندمی دارم، متاسفانه هرچقدر بصورت تلفنی توضیح دادم که آکواریوم من توش ماهی هست و نمیتونم آبش رو تخلیه و پلنت بریزم و بعد اقدام به کاشت کنم، نتونستن راهنمایی کنن و گفتم میخوام اینهارو بجای کف، داخل گلدان بکارم. حالا یه نوع گلدان بصورت سبدی هست با همون مدیای مجهول، که ترجیح میدم اونطوری بکارم. یا چند قوطی با سنگ و پلنت پرکنم و کف ظرف روهم سوراخ کنم تا زه کشی درست باشه و بعد گیاهان رو داخل این گلدانها یا ظروف بکارم. ممکنه بنده را راهنمایی بفرمایید. نخستین مورد هم اینکه این ماده که بجای خاک استفاده میشه، چیه؟ از کجا تهیه کنم و بعد اینکه، آیا این شیوه کاشت در گلدان که عرض کردم، خوبه؟ بی نهایت سپاس و دعاگوی بزرگواری شما خواهم بود. متشکرم

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    17 دی 1400
    نازبو - یاوری

    سلام نوعی بستر کشت هست و مراکزی که آکواریوم و ماهی دارن میتونین تهیه کنید

  • پاسخ
    علی براندو
    18 اردیبهشت 1399
    علی براندو

    سلام. ممنونم از اطلاعات خوبتون ، یه سوالی دارم، من یه مدت زیادیه میخام آکواریوممو راه بندازم، میخام آکواریومم کامل پلنت باشه با تعداد زیادی ماهی دیسکس ، فقط مشکل اصلی که مدت زیادیه ذهنم رو بشدت درگیر کرده اینه که چه راه حلی وجود داره که از کود برای کف آکواریوم کلا استفاده نکنم چون کود کف آکواریوم رو مشکی می‌کنه (حتی با وجود چمن) و در نتیجه آکواریوم خیلی تیره میشه ، درسته که میشه هم کود استفاده کرد و هم شن اما میخام فقط شن بریزم. میخواستم ببینم آیا اصلا راهی برای این موضوع وجود داره یا نه اگه راهی داره از چه گیاهانی میتونم استفاده کنم که احتیاج کمتری نسبت به کوپ داشته باشن. خیلی ممنونم از سایت و مطالب خوبتون ??

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    28 اردیبهشت 1399
    نازبو - یاوری

    سلام علی عزیز وجود ماهی کمک میکنه، ولی وجود کود برای گیاه نسبتا ضروریه، میتونین با یکم خلاقیت کود رو پوشش بدید، شاید بشه نواری با ارتقاع مناسب کف آکواریوم با محیطی کمتر از محیط آکواریوم تعبیه کنید و کود رو داخل اون بریزین و گیاه ها رو کشت کنید بعد با شن پوشش بدید که از بیرون هم نمای سیاه بودن کود نمایش داده نشه. امیدوارم مثمر ثمر بوده باشه.

  • پاسخ
    فادیا
    16 فروردین 1400
    فادیا

    میشه لطفا یک سایت معتبر جهت خرید گیاهان آبزی معرفی کنید؟

  • پاسخ
    امیر
    30 فروردین 1399
    امیر

    ببخشید چمن های تراریوم ابی من خیلی بزرگ شده میشه کوتاهش کرد یا گیاه پوسیده میشه؟

  • پاسخ
    علی
    29 اسفند 1398
    علی

    ایا در اکواریوم گیاهی بدون ماهی .جلبک میزنه اکواریوم و اگر میزنه چ راهکاری دارید؟

  • پاسخ
    عرفان
    25 بهمن 1398
    عرفان

    عااااااااااالی بود اطلاعات مفید بود ۲۰

  • پاسخ
    عرفان
    25 بهمن 1398
    عرفان

    عااااااااااالی بود اطلاعات مفید بود

  • پاسخ
    ن
    06 فروردین 1400
    ن

    مطالب خیلی مفیدی بود ممنون از اطلاعاتتون

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    25 بهمن 1398
    نازبو - یاوری

    سلام ممنون از لطف شما، ممنون میشیم اگه تجربه یا ایده ای در این زمینه دارید با ما و دنبال کنندگان نازبو در میون بزارین

  • پاسخ
    علی
    24 مهر 1398
    علی

    باسلام چطور میشود که نمونه خاکی را به صورتی بهم چسباند که تاچندسال زیر آب متلاشی نشوداصطلاحا گرانوله شود

  • پاسخ
    علی
    21 مهر 1398
    علی

    باسلام ایا میشود بجای خاک بستر دراکواریوم از اسفنج استفاده کرد و غذا رو به صورت مایع اضافه کرد

  • پاسخ
    ابوالفضل یاوری
    21 مهر 1398
    ابوالفضل یاوری

    سلام بستگی به گیاهتون داره، و البته اگه داخل آب ماهی داشته باشید، مراقب مسمومیت ماهی ها هم باید بود

  • پاسخ
    هاشم
    21 مهر 1398
    هاشم

    سلام من یک اکواریوم بزرگ دارم وسط اکواریوم ابشاربرای همین گیاهان داخل گلدان خاکش شسته میشه کسی طرحی داره تامشکل من حل بشه متشکرم

  • پاسخ
    ابوالفضل یاوری
    21 مهر 1398
    ابوالفضل یاوری

    از تور شفاف استفاده کنید برای نگه داری خاک و بافت خاک رو درشت تر کنید

  • پاسخ
    بهاره
    12 فروردین 1398
    بهاره

    باسلام برای تکثیر گیاهان آکواریومی در حجم وسیع به صورت گلخانه ای چه نوع بستریی را پیشنهاد میکنید؟ نوع آبیاری بهتر است چطور باشد؟

  • پاسخ
    حامد
    08 فروردین 1398
    حامد

    سلام علت له شدن برگ گیاه چی هست لطفا راهنمایی کنید تشکر

  • پاسخ
    ناشناس
    20 دی 1400
    ناشناس

    ماهي ها رو گياها ميرن و لگدشون ميكنن

  • پاسخ
    مجتبی فلاح
    10 فروردین 1398
    مجتبی فلاح

    اگر تصویری دارید اونو به آیدی تلگرامی @aghapesar بفرستید.

  • پاسخ
    محمود
    13 بهمن 1397
    محمود

    سلام دوستان . جایی رو سراغ ندارید که بذر گیاهان آکواریومی بفرروشن. من میخام از طریق پست خریداری کنم. ممنون میشم راهنماییم کنید.

  • پاسخ
    matin
    06 فروردین 1398
    matin

    مشکل ازPhهستش

  • پاسخ
    امید
    31 خرداد 1397
    امید

    عالی

  • پاسخ
    مهدی
    17 خرداد 1397
    مهدی

    سلام گیاهام حالت پوسیدگی دارن و خال های سیاه رو برگ هام دیده میشه دلیلش چیه ؟؟؟ خیلی نگرانشم نمیدونم چیکار کنم

  • پاسخ
    امیرحسین
    18 فروردین 1401
    امیرحسین

    تست فسفات باید انجام بدی نورتم باید به اندازه بدی طبق تعداد گیاه و رشدشون

  • پاسخ
    مصطفی
    28 مهر 1397
    مصطفی

    فکر کنم بخاری داری بخاطر همونه

  • پاسخ
    میلاد سجادی
    21 تیر 1397
    میلاد سجادی

    سلام دوست خوب منم همین مشکل رو دارم و برگ ها به حالت پوسیده و تیره دراومدن ولی بعضی نکات رو رعایت نکردم دقیقا نمیدونم دلیلش کدوم مورده فک میکنم مربوط به نورش باشه

  • پاسخ
    ناشناس
    14 دی 1399
    ناشناس

    من اکواریوم دارم دوستان و حدود ۸ سال است که داخلش گل و گیاه دارم ، یکی از مهم ترین دلایل سالم بودن و نگهداری گیاهان اکواریوم مواد غذایی گیاهان است یعنی باید قرص هایی تهیه کنید و زیر ریشه گیاهان بزازید تا هم تقویت شوند و هم رشد بهتر داشته باشند . البته نمی دانم تو ایران موجود هست یا نه.

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    22 دی 1399
    نازبو - یاوری

    سلام دوست و همزاه عزیز نازبو ممنون از شما که نظرتون رو با همراهان نازبو به اشتراک میگذارین

گزارش اشکال در سایت