نازبو
گیاهان سمی برای حیوانات خانگی
  • آموزش و مقالات
  • گلها
  • توصیه ها

گیاهان سمی برای حیوانات خانگی

برخی گیاهان آپارتمانی برای حیوانات خانگی مضر و خطرساز هستند و می‌توانند باعث مسمومیت آن‌ها شوند و حتی می‌توانند باعث مرگ برخی حیوانات شوند پنجه مریم، دیفن باخیا، آزالیا، خرزره یا گیش، نرگس زرد، زنبق یا سوسن سفید، گل‌های لاله و سنبل، نخل ساگو از جمله این گیاهان پرخطر به شمار می‌روند. اغلب در مورد مزایای گیاهان آپارتمانی برای بهبود هوای داخل آپارتمان شنیده اید. اگر شما صاحب حیوان خانگی هستید باید توجه داشته باشید که تعدادی از گیاهان خانگی آپارتمانی و قابل کاشت در حیاط منزل می‌توانند برای حیوان شما سمی و کشنده باشند. برای امنیت حیوان خود این گیاهان خانگی را دور از دسترس گذشته و فضای حیاط  منزل را برای حیوان خود محدود کنید تا نگران مسمومیت ناشی از خوردن گیاهان و کودهای شیمیایی سمی نباشد. فراموش نکنید، در صورتی که احساس کردید حیوانتان مسموم شده باید سریعاً آن را نزد دامپزشک ببرید. در ادامه تعدادی از گیاهان که برای حیوانات خانگی سمی است آورده شده تا با آشنایی با این گیاهان و دور نگه داشتن حیوانات خود از آن‌ها، از مسموم شدنشان پیش گیری به عمل آورید.

  بیشتر بخوانید : گیاهان مناسب اتاق کودکان

دیفن باخیا (Dieffenbachia) این گیاه را شما تا به حال در بسیاری از ادارات و آپارتمان‌ها مشاهده نموده‌اید. خوردن آن سبب تحریکات و سوزش شدید دهان، افزایش ترشح بزاق، حالت تهوع و استفراغ و دشواری در بلع می‌شود. این گیاه حتی برای انسان هم سمی و خطرناک است.

گیاهان سمی

پنجه مریم (Cyclamen) ریشه‌های این گیاه گل دار فصلی برای حیوانات خانگی بسیار خطرناک است که در صورت خوردن سبب استفراغ شدید و حتی مرگ در آنها می‌شود.

گیاهان سمی

جهت خرید بذر به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

آزالیا (Azalea) گیاه آزالیا می‌تواند تاثیرات بسیار جدی روی حیوانات خانگی داشته باشند. خوردن حتی تعداد بسیار کمی از برگ‌های گیاه آزالیا می‌تواند سبب استفراغ، حالت تهوع و ترشح بسیار زیاد بزاق از دهان شود که بدون مراجعه سریع به دامپزشک، حیوان به کما رفته و ممکن است از بین برود.

 

گیاهان سمی

خرزهره یا گیش (Oleander) این گیاه به صورت درختچه در بیرون از خانه و در هوای آزاد مشاهده می‌شود. به این خاطر که همیشه سبز است و گل‌های لطیفی دارد مشهور است اما این گیاه بسیار سمی است که در صورت خوردن می‌تواند سبب استفراغ، کاهش ضربان قلب و حتی مرگ شود.

گیاهان سمی

زنبق یا سوسن سفید (Lillies) این گیاه دارای انواعی است که از نظر تاثیر بر حیوانات خانگی به دو دسته با اثرات ملایم و اثرات خطرناک تقسیم می‌شوند و شناخت اثرات آنها ضروری است. علایم خفیف شامل تحریک و سوزش بافت دهان، زبان، حلق و مری بوده که سبب افزایش خفیف ترشح بزاق دهان می‌شوند. انواع خطرناک زنبق مخصوصا برای گربه‌ها که با خوردن حتی یک یا دو برگ از آنها سبب ناهنجاری شدید کلیه می‌شود. اگر گربه خود را در حال خوردن این گیاه دیدید، بلافاصله گربه را به همراه تکه ای از گیاه نزد دامپزشک ببرید.

گیاهان سمی

بیشتر بخوانید : خاک مناسب گیاهان آپارتمانی چه خاکیست؟

نرگس زرد (Daffodils) این گیاه دارای لیکورین است که یک ماده شیمیایی قلیایی با خاصیت بسیار استفراغ آور می‌باشد. خوردن بخش‌های مختلف گیاه شامل پیاز، برگ‌ها یا حتی خود گل می‌تواند باعث استفراغ شدید، اسهال و دردهای شکم شود و حتی تپش و آریتمی‌های قلبی و افت تنفس و فشار هم مشاهده شده است.

گیاهان سمی

نخل ساگو (Sago palm) این گیاه هم در منزل به عنوان گیاه تزیینی هم بیرون از خانه دیده می‌شود. خوردن این گیاه چه بذر آن و چه برگ‌های آن سبب استفراغ، ادرار و مدفوع خونی، آسیب به معده، ناتوانی شدید کبد و گاهی مرگ می‌شود.

گیاهان سمی

گل‌های لاله و سنبل (Tulips and Hyaciths) گل‌های لاله دارای لاکتون‌های آلرژیک هستند، در حالی که سنبل‌ها دارای الکالوییدهای مشابه هستند. بخش اصلی سمی این گیاهان پیاز آنهاست که حیوانات در صورت خوردن یا جویدن آن، علایمی همچون تحریکات دهان و مری و افزایش ترشح بزاق و استفراغ و اسهال نشان می‌دهند که شدت علائم بسته به میزان مصرف آنها دارد.

گیاهان سمی

برای خرید کود به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

آلوورا (Aloe vera) انسان‌ها از این گیاه برای بهبود سوختگی و خاصیت‌های دارویی استفاده می‌کنند، اما جدیدا مشخص شده در صورتی که حیوانات برگ یا ژل آن را بخورند، ساپوتین‌های موجود در این گیاه باعث مسمومیت آنها می‌شود که با علایمی مانند تغییر رنگ ادرار، پریشانی، اسهال، استفراغ، تشنج ماهیچه‌ها، بی‌اشتهایی نمایان می‌شود.

گیاهان سمی

فیلودندرون
این گیاه از آن دسته از گیاهان آپارتمانی است که به طور گسترده استفاده نمی‌شود. اما این گیاه می‌تواند باعث مسمومیت انسان و حیوان شود. خوردن این گیاه باعث سوختن و تورم لب شده، زبان و گلو را می‌سوزاند و استفراغ و اسهال را نیز به‌همراه می‌آورد.
 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    فاطمه
    06 مرداد 1398
    فاطمه

    سلام من یه خرگوش دارم تو حیاط خونه مون پر گل برگ بیدی بنفش هستش میخواستم ببینم این گل برا خرگوش سمی هست یا نه؟؟

گزارش اشکال در سایت