نازبو
معرفی کاسنی و خواص دارویی آن
  • آموزش و مقالات
  • سبزیجات

معرفی کاسنی و خواص دارویی آن

کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد، در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند، در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است.

برای خرید بذر صیفی جات به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نام  فارسی: کاسنی
خاستگاه بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر
نام انگلیسی: Chicory
نام علمی: Chicorium intybus
خانواده: Compositae (کاسنی یا گل مینا)
نامهای دیگر:  

کاسنی، گیاهی علفی است که ارتفاع آن به طور متوسط به یک متر می‌‌رسد؛ دارای ریشه‌های قوی و نسبتاً طویل می‌باشد. بر روی برگ‌ها، بریدگی‌های عمیقی وجود دارد که در قسمت انتهایی شبیه به مثلث می‌شوند. گل‌های آبی رنگ بسیار زیبایی دارد. عمر این گیاه با توجه به شرایط زندگی، یک ساله، دوساله یا چند ساله می‌باشد. کاسنی در نواحی نسبتاً مرطوب، با ارتفاع کم رشد می‌کند و بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر می‌باشد. البته گسترش آن در دنیا زیاد است و در نقاط دیگر از جمله آسیا، آفریقا و قسمت‌‌هایی از آمریکا هم می‌روید.

برای خرید بذر سبزی خوردن به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

شرایط نگهداری و پرورش کاسنی

آبیاری: آبیاری گیاه باید بطور منظم انجام گیرد. در سه هفته اول کاشت، حداقل یک بار در روز آبیاری کنید. تعداد دفعات آبیاری را می‌توان به دوبار در هفته کاهش داد.
دما: كاسنی محصول آب و هواي خنك و فصل نسبتاً سرد است و گرمای شديد نواحي گرمسير باعث زود بذر دادن آن مي‌شود. نور: نیاز کمی به نور خورشید دارد و در زمین‌های نسبتاً مرطوب و کم نور می روید.
خاک: بهترین و مناسب ترین زمین برای این گیاه خاک‌های لیمونی سبک که دارای مقدار زیادی مواد آلی است می‌باشد. در خاک‌های هوموسی نیز محصول فراوان حاصل می‌شود. در زمینهای هوموسی که معمولاً فسفر و پتاس ضعیف هستند کافی است که فسفر و پتاس به خاک اضافه شود و زمین‌هایی که فاقد هوموس و مواد آلی هستند، ازت و فسفر به خاک اضافه می‌کنند.

برای خرید کود آهن مایع به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

تکثیر گیاه کاسنی

تکثیر کاسنی از طریق کاشتن میوه آن صورت می‌گیرد میوه کاسنی به مدت 5 تا 6 سال قوه نامیه خود را حفظ می‌کند و کاشت آن در زمین‌های آماده نسبتاً مرطوب و دارای کود حیوانی کافی صورت می‌گیرد. برای این کار دانه گیاه را در هر فصلی می‌توان کاشت ولی مناسبترین زمان، کاشتن دانه در اوایل فروردین می‌باشد. کاشت دانه درزمین ممکن است با دست یا ماشین‌های مخصوص انجام گیرد. پس از پراکنده کردن دانه در زمین با غلتک زدن ملایم روی دانه را با یک قشر نازک خاک می‌پوشانند.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

آفات و بیماری‌ها

از مهمترین آفات گیاه کاسنی پروانه آلو، سفیدک حقیقی و انواعی از شته‌ها می‌باشد.

خواص دارویی کاسنی

  • در پیشگیری از پوکی استخوان، سرطان روده و سینه موثر است. 
  • این گیاه که خاصیت طبیعی رونده دارد، با یبوست حاد مقابله می‌کند.
  • مصرف پودر ریشه خشک آن همراه با عسل برای درمان برونشیت حاد مفید است.
  • این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند. آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری خاصیت تقویت کنندگی دارد و برای بیماران کم خون بسیار مفید است.
  • ریشه آن خلط آور است و برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل مفید است و ضدیرقان می‌باشد.
  • برگ این گیاه دارای مقداری ویتامین C است و در نتیجه در حفظ جوانی موثر است.
  • مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری، غذایی مغذی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی به حساب می‌آید.
  • اثر میکروب‌کشی آن از آنتی بیوتیک‌ها بیشتر است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

گزارش اشکال در سایت