نازبو
معرفی گل سیکلامن
  • آموزش و مقالات
  • گلها

معرفی گل سیکلامن

سیکلامن یا نگونسار با نام علمی "Cyclamen persicum" از خانواده "Primulaceae" گیاهی علفی و متعلق به تیره پامچال سانان است. سیکلامن بومی جزایر مدیرانه ای و ایران بوده و یک گیاه ملی و ارزشمند ایرانی‌ست که معمولاً همراه با پسوند پرسیکوم "Persicum" یعنی ایرانی می‌آید. گل سیکلامن را می‌توانید در دل طبیعت در جنگل‌های شمال ایران و مخصوصاً از چالوس تا لاهیجان و حتی بعضی از جنگل‌های استان گلستان ببینید. تنوع رنگی بسیار بالا و جالب سیکلامن باعث محبوبیت و جذابیت آن بین مردم شده است.
گونه‌های سیکلامن شامل :
1- سیکلامن ایرانی 
2- سیکلامن پرورشی
3- سیکلامن پات پنت (گلدانی) 
برگ‌های این گل بسیار زیبا، مرمری شکل و دارای لکه‌های نقره ای است و گل‌های آن معطر و به رنگ‌های صورتی، قرمز، ارغوانی، سفید و خرمایی هستند. سیکلامن یک محصول گلخانه ای است که در زمستان به بازار عرضه می‌شود و چون گیاهان کمی در این فصل قادر به گلدهی هستند، لذا از نظر اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد. نگهداری این گیاه در منزل سخت و نیازمند مراقبت و توجه بیشتری می‌باشد. سیکلامن گیاه وسیع‌الرشد اما کند رشد بوده و نیاز به یک دوره نسبتاً طولانی برای گل‌دهی و ورود به فاز زایشی دارد. هم‌چنین این گیاه در تمام مراحل رشد تا زمان گل‌دهی احتیاج به مراقبت ویژه دارد. اگرچه برخی از نمونه‌های این گیاه را به دلیل مقاومت در برابر سرما می‌توان در فضای باز کاشت، اما اکثر این گیاهان به عنوان گیاهانی گلدانی مورد کشت و نگهداری قرار می‌گیرند. نمونه ای که امروزه بسیار مورد کاشت گلدانی و پرورش خانگی قرار می‌گیرد "Cyclamen persicum" است که امروز قرار است به آن بپردازیم.

جهت خرید بذر به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

سیکلامن

نام  فارسی: نگونسار
خاستگاه: اروپای مرکزی،مدیترانه و ایران
نام انگلیسی:
Cyclamen
نام علمی: CYCLAMEN PERSICUM
خانواده:   primulaceae تیره پامچال سانان
نام های دیگر: sowbread , sometimes , confusingly , Persian violet , نگونسار ,سیکلمه
تعداد گونه: ۱۵

جهت خرید پیاز گل کلیک کنید.

گونسار

گیاهشناسی عمومی سیکلامن

ریشه و گل‌های سیکلامن، از قسمتی از گیاه که با نام غده  شناخته می‌شود، می‌رویند. در اغلب گونه‌ها، برگ‌ها در پاییز شروع به رشد می‌کنند در طی زمستان به زندگی خود ادامه می‌دهند و در بهار از بین می‌روند. سپس گیاه وارد دوره رکود می‌شود. بنابراین در بسیاری از انواع این گیاه، در فصل تابستان شاهد رشد این گیاه نخواهیم بود، زیرا این گیاه در حال استراحت است. فصل گلدهی سیکلامن در بین گونه‌های مختلف آن متفاوت است. هر گل، ساقه گل مخصوص خود را دارد که در قسمت انتهایی 180-150 درجه به طرف پایین خم می‌شود، اما گلبرگ‌ها به سمت بالا رشد می‌کنند و همین مسئله موجب زیبایی منحصر به فرد گل‌ها می‌شود. گل‌ها 5 گلبرگ دارند و گلبرگ‌ها گاهی در طول خود پیچ می‌خورند. شکل گلبرگ‌ها نیز در گونه‌های مختلف متفاوت است. از گل‌ها میوه‌های گرد و با شکل مدور به وجود می‌آید که حاوی چندین بذر با سطوح چسبنده هستند که در زمان بلوغ قهوه ای رنگ می‌شوند و دهانه آن‌ها باز شده و بذرها را آزاد می‌کنند.
فصل خواب (استراحت) سیکلامن تمام انواع سیکلامن‌ها یک دوره فصل استراحت یا خواب دارند، اما زمان آن در گونه‌های مختلف این گیاه متفاوت است. معمولاً انواعی که بومی نواحی مدیترانه هستند، برگ این انواع در پاییز جوانه می‌زنند و در زمستان و بهار فعال هستند و در تابستان به خواب و استراحت فرو می‌روند. در طی دروان رکود بهتر است که گلدان حاوی غده سیکلامن را در مکانی خنک و نسبتاً تاریک قرار داد. دوران خواب غده‌های سیکلامن معمولا 3-2 ماه طول می‌کشد و در طی این مدت دمای 10-4 درجه سانتیگراد لازم است. در این دوران نباید گیاه را آب داد، اما باید از خشک شدن و سفت شدن خاک نیز جلوگیری کرد تا غده‌ها از بی‌آبی چروکیده نشوند و به هیچ عنوان از کود هم نباید استفاده کرد. دوران خواب را می‌توان بعد از اتمام فصل گلدهی گیاه یعنی اواسط الی اواخر اردیبهشت تا اواسط شهریور ماه بکار برد و با فرارسیدن پاییز و اتمام دوران رکود باید گلدان محتوی غده را به مکانی با نور بیشتر منتقل کرد و آن را آب داد تا رشد جدید تحریک شود.
 

چگونگی کاشت غده سیکلامن در بستر کاشت

غده‌های سیکلامن معمولا در زیر بستر کاشت و تقریباً نزدیک به سطح خاک و در عمق 3-2 سانتیمتری کاشته می‌شوند، البته استثنا نیز وجود دارد. اصولاً عمیق کاشته شدن غده‌ها از دلایل عدم گلدهی این گیاهان در فصل رشد است. غده‌ها را باید در زمانی که گیاه در رکود است جابجا کرد. البته جابجایی آنان در زمان رشد فعال گیاه نیز وجود دارد، اما به دلیل وجود برگسار و همچنین ریشه‌های فعال داخل خاک این کار با مشکلات بیشتری همراه است. زیرا باید مراقب باشیم تا به برگسار ریشه و غده آسیب وارد نیاید. در زمان قرار دادن غده در بستر کاشت حتماً مراقب باشید تا قسمت انتهایی آن با خاک زیرین در تماس باشد و به اصطلاح غده را برعکس نکارید! معمولاً قسمت انتهایی غده کمی صاف‌تر از قسمت رویین آن (یعنی جایی که ساقه‌ها در می‌آیند) است.

برای خرید کود آهن مایع به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

سیکلمن

نیازهای سیکلامن

آبیاری: در طی فصل رشد و فعالیت گیاه باید به خوبی آبیاری شود. اما بین هر دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک کمی خشک شود و سپس گیاه را مجدداً آب دهید. آبیاری زیاد و خیس و غرقابی شدن خاک گلدان موجب پوسیدن غده درون خاک خواهد شد. همچنین بهتر است که آب از قسمت‌های کناری گلدان به گیاه داده شود و آب را در قسمت مرکزی گیاه و بر روی غده نریزید. آبیاری کم گیاه در طی فصل رشد و خشکی کشیدن آن موجب ریزش برگ‌ها و یا غنچه های گل خواهد شد. بعد از اتمام دوره گلدهی و فرارسیدن دوره رکود باید آبیاری را به تدریج کم کرد و در نهایت قطع کرد. در مورد C. Persicum که نمونه شایع در بین پرورش‌دهندگان است، از آنجایی که فصل رکود این گیاه در تابستان است بعد از گلدهی و اتمام گل‌ها که در اواسط فصل بهار می‌باشد و با شروع زرد شدن برگسار به تدریج آبیاری کم و قطع می‌شود تا گیاه وارد دوران رکود شود. در اواسط پاییز مجددا آبیاری شورع می‌شود تا خواب گیاه شکسته شود و رشد جدید تحریک شود. جالب اینجا است که برخی از پرورش‌دهندگان در ابتدای آبیاری غده‌هایی که قرار است رشد جدید خود را شروع کنند، چند قطره مایع ظرفشویی می‌ریزند و اعتقاد دارند که با این کار عمل مرطوب شدن غده بهتر صورت می‌گیرد.
نور: به مکانی پر نور و روشن نیزا دارند. بخصوص در مورد سیکلامن هایی همانند C. Persicum که در طی پاییز الی بهار فعال هستند محیطی پر نور برای رشد لازم است و معمولاً مشکل آفتاب سوختگی در این فصول پیش نمی‌آید زیرا اشعه آفتاب به شدت ماه‌های گرم نیست. اما به هر حال در ماه های پاییز که گاهی در طی روز ممکن است دمای محیط بالا برود، مراقب مشکل تابش نور بیش از اندازه آفتاب و آفتاب سوختگی نیز باشید و گیاه را به دور از نور مستقیم آفتاب نگهدارید. نور کم محیط موجب عدم شکل گیری گل‌ها، ریزش غنچه‌های گل، کم رنگ شدن برگ‌ها و بلند شدن بیش از اندازه دمبرگ‌ها خواهد شد.
دما: گونه‌های گل سیکلمن یا مقاوم به سرما هستند یا حساس به سرما. سیکلمن پرسیکوم که گونه مورد نظر ماست تنها سرماهای خفیف را می‌تواند تحمل کند و بهتر است که در مکانی با دمای روزانه 18-16  درجه سانتیگراد و شبانه 10-6.5 و حداکثر 13 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. دمای بیش از 20 درجه می‌تواند موجب به خواب رفتن گیاه و غیر فعال شدن آن شود. زیرا سیکلامن از جمله نمونه‌هایی است که در زمستان و بهار فعال است و دوران استراحت آن در تابستان است بنابراین گرم بودن محیط در طی زمستان یا بهار علاوه بر عدم باز شدن گل‌ها و یا ریز شدن بیش از اندازه آنان، موجب رسیدن پیغام اشتباه به گیاه می‌شود و گیاه زودتر به خواب خواهد رفت. حتی برخی از پرورش دهندگان بیان می‌کنند که اگر دما بیش از 16 درجه شد، حتما باید رطوبت محیط را از طریق استفاده از روش زیر گلدانی حاوی سنگریزه و آب افزایش داد. بدین صورت که یک زیر گلدانی را پر از سنگریزه می‌کنیم و تا نیمه در آن آب می ریزیم و گلدان حاوی گیاه را بر روی سنگریزه ها قرار می‌دهیم. البته کف گلدان گیاه به هیچ وجه نباید با آب در تماس باشد. گرمای محیط موجب تبخیر آب شده و به رطوبت هوای محیط می‌افزاید.

برای خرید کود میکرو گیاهان آپارتمانی  به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

گل سیکلامن

خاک: خاک باید زهکش خوبی داشته باشد. از جمله مخلوط‌های کاشتی که استفاده می‌شود، می‌توان به این موارد اشاره کرد:  دو قسمت پیت موس+ یک قسمت لوم(یا خاک با کیفیت باغچه)+ یک قسمت شن و یا دو قسمت خاک برگ +یک قسمت شن و یا یک قسمت شن +یک قسمت پیت موس. عدم شکل‌گیری گل‌ها و یا برگ‌های ریز و رنگ پریدگی برگ‌ها نشانه کمبود مواد غذایی است. برای کوددهی می‌توان هر ماه یک مربته از کودهای مخصوص گیاهان زینتی البته با نصف غلظت معمول استفاده کرد. کوددهی بیش از اندازه موجب رشد رویشی فراوان برگسار و عدم گلدهی این گیاه خواهد شد. در اثر تغدیه فراوان و اشتباه برگها ممکن است آنقدر متراکم شوند که اصطلاح برگ کلمی به آنان اطلاق می‌شود. همچنین مصرف بیش از اندازه کود می‌تواند منجر به ریزش گل‌های گیاه شود. تعویض گلدان این گیاه معمولا هر دو سال یکبار مورد نیاز است و در هنگام استراحت و رکود گیاه این کار را انجام دهید.

برای خرید کود گیاهان آپارتمانی و زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.


تکثیر: تکثیر سیکلامن از طریق :
 ۱- کشت بذر  
۲- تقسیم بخش ژوخه‌ای
3- تکثیر سیکلامن از طریق برگ
بذرها را می‌توان بعد از رسیدن و قهوه ای شدن میوه‌ها و باز شدن آنان، از میوه‌ها در آورد و  قبل از سرد شدن هوا و در بستری سبک (به عنوان مثال مخلوط کاشت حاوی پیت موس) در عمق 0.5 سانتیمتری کاشت. در واقع هر مقدار که بذر تازه تر باشد درصد جوانه زنی آن نیز بیشتر است. بستر کاشت باید در تاریکی و به خوبی مرطوب نگهداشته شود تا بذرها جوانه بزنند. توجه کنید که بذرها را نباید عمیق کاشت و همچنین بذرهای سیکلامن به تاریکی برای جوانه زنی نیاز دارند. بنابراین باید بستر کاشت را در مکانی تاریک گذاشت تا به جوانه زنی کمک شود. مرطوب کردن بذرها به مدت 12ساعت به جوانه زنی آنها کمک می‌کند. جوانه زنی بذرها با وجود دمای 15.5-12.7 درجه سانتیگراد در حدود 60-30روز و در برخی از گونه‌های دیگر این گیاه در حدود 10-6 هفته طول می‌کشد. گیاهان کوچک را زمانی که 4-3 برگ دارند می توان از بستر کاشت اولیه به بستر کاشت دوم منتقل کرد. یعنی گیاهان جوان را در گلدانهایی کوچک به شکل مستقل از دیگران کاشت. با ادامه رشد گیاهان جوان می‌توان از برنامه کوددهی هر ماه یک مرتبه البته با نصف غلظت معمول استفاده کرد. تولید گیاه گلدار از طریق کاشت بذر سیکلامن نیز در حدود 15-9 ماه به طول می‌کشد. تقسیم غده روش دیگر تقسیم این گیاه است. البته هر غده باید حاوی جوانه باشد تا این جوانه بعد بتواند رشد کند و برگسار را شکل دهد. تقسیم غده در زمان رکود و استراحت گیاه انجام می‌گیرد.

آفات، بیماری و مشکلات سیکلامن

  • سرخرطومی انگور یکی از آفات سیکلامن که از برگ‌ها آن تغذیه کرده و موجب سوراخ شدن آن می‌شوند. همچنین لاروهای این آفت از ریشه‌ها و غده‌های گیاه تغذیه کرده و موجب عدم توانایی جذب آب ریشه‌ها می‌شود. اگرچه بکارگیری مواد شیمیایی از راه‌های حل این آفت است، اما در زمان کشت گیاه باید سعی کرد که از بستر کاشت ضدعفونی شده استفاده شود.
  • کنه سیکلامن از دیگر آفات این گیاه بوده و به رنگ قهوه ای تا سفید هستند که موجب سیاه شدن نوک ساقه‌ها و بدشکلی آنان شود. گل‌ها باز نمی‌شوند و ساقه گل به هم پیچیده و بد شکل می‌شود و گلبرگ‌ها چروکیده می‌شوند و گیاه کوتاه قامت باقی می‌ماند. می‌توان از سموم سیستماتیک برای از بین بردن این حشره استفاده می‌شود. البته از آب نسبتاً داغ نیز می‌توان برای گرما درمانی و از بین بردن این آفت استفاده کرد، به طوری که گیاه برای مدت چند دقیقه به زیر آب 46 درجه سانتیگراد فرو برده می‌شود.
  • تریپس از دیگر آفات گیاه است که اغلب بر روی سطح برگ فعالیت می‌کند و از شیره گیاهی می‌مکد و در همان نقاط رنگ برگ تغییر می‌کند و در شرایط حمله شدید ممکن است برگ‌ها زرد رنگ شوند و بخشکند.
  • پژمردگی فوزاریوم یکی از بیماری‌های قارچی سیکلامن است که می‌تواند همه قسمت‌های گیاه را تحت تاثیر قرار دهد. اگر غده آلوده را از وسط به دو نیم تقسیم کنیم، حلقه‌هایی قرمز/قهوه ای مشاهده می‌شود. برگ‌های گیاه آلوده اکثراً در ناحیه اتصال پهنه برگ به ساقه برگ زرد رنگ می‌شوند و می‌خشکند. 
  • بیماری ویروسی نیز ممکن است این گیاه را آلوده کند که در این صورت علاوه بر بروز لکه‌ها و خطوط زرد یا کرم رنگ بر روی برگسار، گیاه نیز کوتاه قامت و برگ‌ها و گل‌ها بدشکل و در هم پیچیده می‌شوند. بیماری ویروسی راه حل ندارد و فقط باید گیاه آلوده را حذف کرد.
  • پوسیدگی نرم باکتریایی موجب زرد شدن و پژمردن گیاه و مرگ سریع آن می‌شود. غده‌ها نیز نرم شده و می‌پوسند. گیاهان آلوده را حذف کنید و از گیاهان سالم و بستر کاشت سالم استفاده کنید و دمای هوا را کمتر از 23 درجه سانتیگراد نگه دارید، بلایت بوترتیس موجب بروز لکه‌های کرم-قهوه‌ای رنگ بر روی گلبرگ‌ها و همچنین برگ‌های گیاه می‌شود و در نهایت نواحی آلوده با قارچی خاکستری رنگ پوشانده می‌شوند. شرایط سرد و مرطوب و بخصوص مرطوب شدن قسمت مرکزی گیاه در طی آبیاری و تهویه نامناسب هوا از جمله دلایل شیوع این بیماری است.
  • پوسیدگی ریشه پیتیوم موجب از بین رفتن گیاهان بخصوص گیاهان جوان می‌شود و در گیاهان بزرگتر پوسیدگی و بدرنگی ریشه و کوتاهی قامت گیاه و زرد شدن برگ‌های قسمت پایین گیاه بوجود می‌آید. استفاده از بستر کاشت ضدعفونی شده و عدم خیس و مرطوب شدن گیاه از جمله روش‌های جلوگیری از شیوع این بیماری است.
  • بیماری قارچی کوتاهی قامت موجب کوتاهی قامت دمگل‌ها می‌شود، بنابراین گل‌ها در زیر سطح برگ‌ها باز می‌شوند. لکه‌های قرمز قهوه ای در درون غده شکل می‌گیرد. بر روی برگ‌ها لکه‌های نامنظم قهوه ای رنگ شکل می‌گیرد. گیاهان آلوده را حذف کنید و رطوبت را کاهش دهید. و در صورت لزوم از سموم قارچکش استفاده کنید.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

مراقبت های عمومی گیاهان

  • سوختگی گیاه و عدم رشد که علت آن نورهای شدید و طولانی مدت است.
  •  پوسیدگی گیاه که علت آن می‌تواند کاشت عمیق باشد. برآمدگی انتهای ساقه (ژوخه) باید در سطح خاک قرار گیرد.
  •  علت ریزش برگ‌ها می‌تواند کم آبی یا خشک بودن محیط باشد. باید رطوبت هوا را بالا برده و آبیاری به اندازه کافی باشد.
  • علت ریزش جوانه گل می‌تواند دمای بالا، نور کم، آب کم یا کود بیش از حد باشد.
  • علت تاخیر در گلدهی ممکن است دمای بالا یا پایین، نور ناکافی، تغییرات میزان مواد غذایی، بزرگی بیش از حد گلدان و تفاوت‌های ژنتیکی باشد.
  • اگر گل‌های خیلی کوچک هستند، دمای بالا، کود زیاد، یا ژنتیک می‌تواند یکی از عوامل آن باشد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    جواد
    27 مرداد 1401
    جواد

    سلام در مورده تکثیر این گل راهنمایی کنید لطفا. ایا این گل بعد از یک سال باید تکثیر بشه یا گیاه در همون گلدون قبلی باقی بمونه؟؟

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    29 مرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام اگه خیلی پر شده می تونید تکثیر کنید برای تکثیر از طریق تقسیم غده حتما باید توی زمان استراحت سیکلامن انجام بدین مثلا اگه گیاهتون تابستون و پاییز گل میده شما باید فصل زمستون تکثیر رو انجام بدین وقتی گیاهتون رو کامل از گلدون در میارید هر غده ای که انتخاب می کنید بای یکی دو تا جوونه داشته باشه و توی عمق 2-3 سانتی بکارید خیلی عمیق نباید کاشته بشه بعد که رشد کرد و بزرگتر شد می تونید به گلدون بزرگتر منتقلش کنید

  • پاسخ
    ناشناس
    23 مهر 1400
    ناشناس

    سلام منم گلم برگاش زرد شدن و غنچه هاش دارن خشک میشن، دمای خونه حدود ۲۴ درجه هست میتونم بزارم تو بالکن جوری که افتاب مستقیم نخوره چون بالکن خنک تر هست

  • پاسخ
    لاله
    28 فروردین 1401
    لاله

    سلام گل منم همینطورشده گل های بنفشش پژمرده شده .برگ هاشم زردشدن..وقتی خریدم گلدونش روعوض کردم..شایدگلش خفه باشه..گلم ازدست رفت چه کنم

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    06 مرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام یکی از دلایل زرد و پژمرده شدن سیکلامن جابجایی و تغییر محیط هست باید جایی با نور غیرمستقیم و دمای نسبتا خنک نگهداری کنید تا به شرایط جدید عادت کنه اما جلوی وسایل سرمایشی قرار ندین

  • پاسخ
    مریم
    30 مرداد 1400
    مریم

    سلام گل سیکلامنه من خیلی خوب بود وضعیتش ولی یه چند وقته برگاش خیلی زردو خشک شده و گلاش هم میریزه شکوفه ریز داده بود ولی شکوفه هاش باز نشدنو خشک شدن .شرایطشم پشت پنجره گزاشتمش و نور مستقیم داره و ابیاریشم دو روز یکبار هست میشه راهنمایی کنین چجوری دوباره شاداب بشه؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    14 شهریور 1400
    نازبو - یاوری

    سلام دما رو کمتر کنید و رطوبت محیطی رو بالاتر ببرید، از کودهای گلدهی هم میتونین استفاده کنید، جهت خرید کود به فروشگاه نازبو مراجعه کنید

  • پاسخ
    پارسا
    26 فروردین 1400
    پارسا

    سلام آیا میشه غده سیکلامن رو به چهار قسمت تقسیم کرد و جداگانه کاشت و اگر میشه در چه فصلی و چگونه؟ ممنون

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    13 اردیبهشت 1400
    نازبو - یاوری

    سلام پارسای عزیز در صورتی که هر غده دارای جوانه باشن مشکلی نداره

  • پاسخ
    ناشناس
    23 اسفند 1399
    ناشناس

    سلام دوستان علت زرد شدن برگ گل چیست؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    24 اسفند 1399
    نازبو - یاوری

    سلام دوست و همراه عزیز نازبو زرد شدن برگ گیاه دلایل متعددی داره، برگ های پایینی بیشتر به دلیل آبیاری زیاد یا خفه بودن خاک، گاها خزان و... است.

  • پاسخ
    ناشناس
    10 اردیبهشت 1400
    ناشناس

    سلام سیکلمه میشه درزمستان درتراس نگه داشت؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    13 اردیبهشت 1400
    نازبو - یاوری

    سلام خیر

  • پاسخ
    مریم
    23 اردیبهشت 1400
    مریم

    سلام برگ های گل منم زردخشک شدن واینکه چرا گل هاشم خشک میشن میشه بیشتر بگین علتشو

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    07 خرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام مریم عزیز اطلاعات بیشتری لازمه

  • پاسخ
    لیلا مرادی
    20 دی 1399
    لیلا مرادی

    من الان یه ماهه که سیکلامنم رو خریدم و خیلی دوسش دارم.گلهاش تو این مدت بیشتر و شادابتر شدن و درحال حاضر سه تا غنچه تازه هم زده.من هفته‌ای یبار بهش آب میدم.البته هرروز چک میکنم که مطمئن شم خاکش خشک نشده باشه.من دم پنجره اتاقم گذاشتمش که پنجره جنوبیه و هم پرنورترین جای خونه‌ست هم سردترین جای خونه.ولی بازم بعضی از روزها که سرمای بیرون پر سوز نیست چند ساعت میذارمش تو تراس.دوهفته یبار هم بهش کود مخصوص گلدهی میدم(از وقتی خریدمش دوبار تا الان کود دادم).واسه احتیاط کود رو از چیزی که رو بسته کود نوشته کمتر میدم(یه قاشق چایخوری سرخالی(مرباخوری نه) کود تو یه لیتر آب میریزم و کمتر از یک چهارم اون آب رو به سیکلامن میدم) تا الان نمیدونستم غبارپاشی واسش خوبه.حتما اینو هم امتحان میکنم اینو هم بگم که همزمان با من خواهرم هم یدونه گرفت ولی مال اون برگهاش زرد شدن و ساقه‌هاش بلندترن و گلهاش کمتر و پژمرده.بنظر من علتش اینه که اتاقش گرمه و نورش کمتره محیط گرم اصلا خوب نیست واسه سیکلامن.پاییز و زمستون تو اتاقی بذاریدش که هیچ وسیله گرمازایی توش روشن نیست(شوفاژ،بخاری و ... خاموشه)

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    22 دی 1399
    نازبو - یاوری

    سلام لیلای عزیز ممنون از شما که نظرتون رو با همراهان نازبو به اشتراک گذاشتین، به جای غبارپاشی از روش ساخت جزیره هم میتونین استفاده کنید.

  • پاسخ
    زهرا
    20 آذر 1399
    زهرا

    منم الان یک ماهی هس ک یک گل سیکلامن گرفتم اما کم کم برگاش زرد شد و گلای بنفششم همه خشک شدن و ازبین رفتن الان فقط یه چن تا برگ زرد رنگ داره چیکار کنم دوباره گل بده و برگاش سبز بشن؟؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    23 آذر 1399
    نازبو - یاوری

    سلام زهرای عزیز لطف کنید یکم درباره شرایط نگه داری گل سیکلامن خودتون بیشتر توضیح بدین.

  • پاسخ
    یاسمن عابدی
    17 اردیبهشت 1399
    یاسمن عابدی

    سلام. من یک گل سیکلامن دو هفته پیش خریدم الان شروع کردن به زرد شدن علت چیست؟؟ آبیاری گل به چه صورت باید باش

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    18 اردیبهشت 1399
    نازبو - یاوری

    سلام یاسمن عزیز نگه داری با ورود به فصل گرما یکم سخت میشه، لطفا از تجربه سایر همراهان عزیز نازبو در کامنت های بالا استفاده کنید، همچنین گیاه رو از نظر آفت بررسی کنید.

  • پاسخ
    ویدا
    14 اردیبهشت 1398
    ویدا

    با سلام و عرض ادب من 6تا گلدون سیکلمن ازبازار گل محلاتی خریدم تو فصل تابستون 97 واین گلا حدود8الی9ماهم موندن ولی دیگه خاصیتشون همینه تو فصل گرما خراب میشه,منم ابیاری هفته ای دوبار رو کم کردم تا به هفته ای یکبار رسید و برگت بیحال و زرد شدن ولی تو طول ابن 9ماه بینظیر بودن جای سایه و خنک میخواستن من جلوی پنجره اشپزخونه م گذاشتم که نه بادوبارون میگرفت بهش و نه افتاب مستقیم داشت نورش غیر مستقیم بود ابیاری ام نصف لیوان برای هرگلدان درهفته دوبار امیدوارم که شما عزیزانم بتونید این گل زیبا رو نگهداری کنید.

  • پاسخ
    ویدا
    14 اردیبهشت 1398
    ویدا

    salam

  • پاسخ
    زهرا
    26 اسفند 1397
    زهرا

    سلام گل من همینجوری شده دوروزه خریدم چی کارکنم؟!

  • پاسخ
    ویدا
    14 اردیبهشت 1398
    ویدا

    یه مقدار اب بهش بده به برگاشم اب نریز چون قهر میکنه وسط گلدونم اب نریزچون پیازگلو خراب میکنی

  • پاسخ
    ایلیا
    21 بهمن 1397
    ایلیا

    سلام

  • پاسخ
    محبوب
    07 آذر 1397
    محبوب

    سلام.سیکلامنِ من 3 روز بعد از خرید دچار زردی برگ شد و الان 1 ماه که این روند ادامه داره ودیگه حتی گلاشم که قرمز بود خیلی کم رنگ شده و باز نمیشن وامروز دیدم که برگای جدیدش دچار یه نوع آفت شده.کمکم کنید گلم از بین رفت?

  • پاسخ
    ناشناس
    16 دی 1399
    ناشناس

    سلام گل من برگاش زرد شده گلاشم یکی یکی میفته خشک میشه جوانه های ریزشم خشک شد داره ازبین میره چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    22 دی 1399
    نازبو - یاوری

    سلام دوست و همراه عزیز نازبو شرایط نگه داری رو بفرمایید.

  • پاسخ
    ویدا
    14 اردیبهشت 1398
    ویدا

    عزیزم شما توی یه گلدون مقداری سنگ ریز ودرشت بزار بعد کمی روش خاک بسته بندی بریزمن از گلفروشی آماده خریدم بعد گلدونتوقراربده توی اون گلدون اب هم مرتب بهش بده هفته ای دوبار نورم بهش نخوره زود زود گلات رو به راه میشه

  • پاسخ
    رویا
    11 اسفند 1397
    رویا

    مال منم همینطوره :(

  • پاسخ
    ملیحه یزدی
    04 آبان 1397
    ملیحه یزدی

    من سیکلامنی خریداری کردم که متاسفانه در حال خشک شدنه ،چطور میتونم کمک کنم

گزارش اشکال در سایت