نازبو
معرفی گیاه نخل راپیس lady palm
  • آموزش و مقالات
  • گلها

معرفی گیاه نخل راپیس lady palm

نخل راپیس "Rhapis excelsa" به خانواده "Arecaceae" تعلق دارد و بومی نواحی جنوبی کشور چین و کشور تایوان است. نخل راپیس حداکثر تا حدود 4-3 متر می‌تواند رشد کند و قطر ساقه‌ها حدود 3-1 سانتیمتر است. این گیاه چندین ساقه دارد و ساقه‌ها در کنار هم از بخش زیر زمینی منشا می‌گیرند و رشد می‌کنند.

در انواع مختلف این گیاه برگ‌ها می‌‌توانند از نظر طول و همچنین عرض مختلف و متفاوت باشند، یعنی برخی برگ‌هایی پهن‌تر و برخی برگ‌هایی باریک‌تر دارند. به طور کل طول برگ‌ها در بین انواع مختلف این گیاه بین 20 الی 60 سانتیمتر متغیر است.

این گیاه زیبا برای اولین بار از سوی ژاپنی‌ها برای تزیین کاخ‌ها گسترش و محبوبیت یافت و سپس به اروپا و بعد از آن به امریکا راه یافت. به دلیل نیاز به نور کم و رطوبت متوسط، گزینه مناسبی برای تزیین ادارات و مراکز و داخل ساختمان می‌باشد.

جهت خرید بذر نخل راپیس به فروشگاه آنلاین نازبو مراجعه کنید.

شرایط نگهداری نخل راپیس

نحوه آبیاری نخل راپیس : برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، بهتر است آبیاری گیاه زمانی انجام شود که سطح خاک گلدان تا عمق حدود 3-2 سانتیمتری خشک شده باشد و سپس گیاه را آبیاری کرد. کمبود آبیاری موجب خشکیدگی نوک و حاشیه برگ‌ها و افتادگی برگها می‌شود، اما زیاده روی در آبیاری موجب پوسیدگی ریشه‌ها خواهد شد که در نتیجه آن بر روی برگ‌ها نواحی قرمز قهوه ای ایجاد می‌شود و برگ‌ها به تدریج زرد رنگ و ساقه‌ها از ناحیه اتصال به خاک خم می‌شوند و در نهایت گیاه از بین می‌رود.

نور مورد نیاز نخل راپیس : مکان‌های نیمه سایه را دوست دارد، یعنی مکان‌هایی که در طی روز حدود 5-4 ساعت نور مستقیم آفتاب داشته باشند اما در عصر هنگام از سایه برخوردار باشند. اگر میزان نور زیاد باشد برگ‌ها سبز-زرد رنگ خواهند شد. مکان‌هایی که بیش از اندازه سایه هستند نیز، موجب عدم استحکام برگسار و کم رنگ شدن رنگ آنها می‌شود.

دمای مناسب نخل راپیس : نخل‌های راپیس حداقل دمایی که می‌توانند تحمل کنند حدود 5- درجه سانتیگراد است، البته در این دما به احتمال قوی قسمت هوایی گیاه از بین می‌رود، اما احتمال زنده ماندن قسمت طوقه و قسمت زیرزمینی وجود دارد.

از نظر گرما نیز گیاه نسبتاً مقاومی است و می‌تواند گرمای هوا را تا حدود 37 به خوبی تحمل کند، البته زمانی که هوا تا به این حد گرم است بهتر است که مکان نگهداری آن به دور از تابش نور مستقیم آفتاب بخصوص از ظهر به بعد باشد. بهترین دما برای رشد این گیاهان 26-15 درجه سانتیگراد است. توجه کنید که برخی انواع این گیاهان دارای برگ‌های ابلق هستند که این نمونه‌ها به مکانی خنک‌تر در مقایسه با نمونه‌های معمولی نیاز دارند.

خاک مناسب نخل راپیس : نخل راپیس به خاکی سبک با زه‌کش خوب، به همراه مقداری مواد ارگانیک همانند خاک برگ و همچنین کمی اسیدی نیاز دارد. بنابراین می‌توان از مخلوطی همانند خاک برگ + شن + پیت ماس برای این گیاه استفاده کرد.

برای خرید پیت ماس به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

همچنین استفاده از قلمه سنگ‌های کوچک و یا تکه‌های سفال شکسته به ارتفاع 5-3 سانتیمتر در کف گلدان به زه کش بهتر خاک گلدان کمک می‌‌کند. نخل‌های راپیس گیاهانی کند رشد هستند بنابراین به کود کمی نیاز دارند.

می‌توان با فرمول 10-10-10 با نصف غلظت هر ماه آنها را کوددهی کرد و البته این عمل را در طی فصل رشد انجام داد و در طی پاییز و زمستان از این کار صرفه نظر کرد. تعویض گلدان این گیاهان را نیز به دلیل اینکه رشدی کند و آهسته دارند و همچنین با توجه به اینکه با متراکم بودن ریشه‌هایشان مشکلی ندارند می توان هر دو سال یکبار انجام داد.

نحوه تکثیر نخل راپیس : متداول‌ترین روش تکثیر، عمل تقسیم است که می‌توان آنرا در طی بهار و یا اوایل تابستان انجام داد و همچنین حداقل فاصله برای تقسیم یک گیاه هر دو سال یکبار است.

برای تقسیم می‌بایست گیاه را ابتدا از گلدان در آورد، اما از آنجایی که توده ریشه معمولاً بسیار در هم فرو رفته است و متراکم است می‌بایست با کمک یک وسیله تیز همانند قیچی باغبانی توده ریشه را تقسیم کرد و سپس هر قسمت را در گلدانی جداگانه کاشت. بعد از تقسیم گاهی بهتر است که از تعداد برگ‌های هر گیاه کم کرد تا از میزان از دست دهی آب و در نتیجه استرس بیشتر جلوگیری شود.

برای خرید کود به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نحوه هرس کردن نخل راپیس : به هرس خاصی نیاز ندارد مگر جدا کردن برگ‌های مسن که به شکل طبیعی زرد شده اند و یا جدا کردن برگ‌ها و ساقه‌هایی که صدمات فیزیکی دیده اند و یا به دلیل سرما از بین رفته اند.

آفات و بیماری نخل راپیس : شته، کنه، شپشک از جمله آفات این گیاه محسوب می‌شوند و از بین بیماری‌ها می‌توان به لکه برگی قارچی و یا باکتریایی و همچنین پوسیدگی ریشه اشاره کرد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

گزارش اشکال در سایت