نازبو
معرفی گیاه پپرومیا کاپراتا
  • آموزش و مقالات
  • گلها

معرفی گیاه پپرومیا کاپراتا

پپرومیا کاپراتا (پپرومیا چروک) با نام علمی "Peperomia coperata" گیاهی بسیار لوکس و مینیاتوری از خانواده فلفل‌ها می‌باشد. این جنس دارای بیش از ۱۰۰۰ گونه مختلف از گیاهان همیشه سبز با برگ‌های بسیار زیبا که معمولاً بالارونده هستند. زیستگاه اصلی این گیاه آمریکای جنوبی (برزیل)، آفریقای جنوبی و به صورت کلی مناطق گرمسیری است. این گیاه زینتی دارای ساقه‌های کوتاه و برگ‌های قلبی شکل به رنگ‌های سبز، قرمز و ... است که از قسمت مرکزی گیاه بیرون می‌آیند. گل‌های آن سفید رنگ و به شکل گل آذین سنبله است و طول آن‌ها 12 تا 15 سانتیمتر می‌رسد و از اوایل فصل بهار تا اواخر پاییز نمایان می‌شوند. ارتفاع پپرومیا تقریباً به 8 تا 25 سانتیمتر و گسترش آن به 12 تا 15 سانتیمتر می‌رسد.
پپرومیا کاپراتا به خاطر برگ های مینیاتوری و شیک خود و از همه مهمتر نگهداری راحت، گیاه بسیار مناسب برای منزل یا میز کار است که یک نمای پفکی و بافت نرمی به محیط اطراف می‌بخشد خصوصا اگر رنگ سبز پپرومیا در گلدان سیاه سفالی کاشته شود، بسیار دلنواز است.

جهت خرید پپرومیا چروک گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

انواع گل پپرومیا کاپراتا

گونه‌های مختلف گیاه پپرومیا کاپراتا عبارت است از:

" Emerald cultivar" که دارای جثه کوچک و جمع و جوری می‌باشد.
“Variegata” که دارای برگ‌هایی به رنگ سبز و سفید است.
"Burgundy" که دارای برگ‌های سبز مایل به قرمز است.
“Rosso” با شاخ و برگ‌های صاف و براق می‌‎باشد.

گل پپرومیا

پرورش همه انواع این گیاهان بسیار آسان و بدون هیچ گونه دردسری است و تنها چیزی که واقعا باعث آزار رسیدن به این گیاهان می‌‎شود، مرطوب بودن بیش از حد خاک آن‌ها است.

همچنین بخوانید: گیاهان آپارتمانی و زینتی و نحوه پرورش آن

شرایط نگهداری گل پپرومیا کاپراتا

آبیاری: مهمترین قسمت در نگهداری این گل فقط آبیاری است که با در نظر گرفتن آن دیگر خیالتان راحت است، خاک این گل نه باید همیشه خیس باشد و نه اجازه دهید خاکش خشک شود. هنگامی که خاک خشک شد آن را از زیر گلدانی مثل بنفشه آفریقایی آبیاری کنید.

نور : این گیاه نیازمند نور کم و غیر مستقیم است و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید آسیب می‌‎بیند و بهتر است این گیاه را در کنار پنجره‌های پوشیده شده با پرده و یا پنجره‌های رو به شمال و یا شرق نگهداری کنید و همچنین این گیاهان در زیر نور چراغ‌های فلورسنت نیز به رشد خود ادامه خواهند داد.

برای اطلاعات بیشتر مقاله انواع نور مصنوعی برای رشد گیاهان را مطالعه نمایید.

رطوبت:این گل به رطوبت بالا  نیازمند است البته این گل  بومی برزیل است ولی معلوم نیست که آیا بومی جنگل آمازون است یا خیر ولی چیزی که معلوم است کشور برزیل است که یک کشور با آب و هوای استوایی است!! ولی علی الحساب، یک سینی را  پر از آب کرده و گلدان  را درون آن قرار دهید.

خاک : در ادامه بحث آبیاری گفته شد که به آبیاری زیاد حساس است. بله حساس است، ولی با زهکشی مناسب می‌توان این مشکل را حل کرد، بهترین خاک ترکیب پیت ماس و پرلیت زیاد و یا خاکبرگ می‌باشد.



برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

دما: بهترین دما بین محدوده ۱۸ الی ۲۵ می‌باشد، کلاً گیاهان گرمای بیشتر از حد را با رطوبت بیشتر از حد تحمل می‌کنند.

تغذیه: کوددهی به این گیاه باید به صورت ماهانه و در طول فصول بهار و تابستان انجام شود. کود مایع و یا محلول شده در آب برای این گیاه بسیار مناسب می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی

تکثیر گل پپرومیا

برای تکثیر این گیاه مخصوصاً نوع کوچک آن ، بهتر است برگ‌ها را با دمبرگ، از اواسط بهار تا اواسط تابستان جدا کنید و دمبرگ را با حفظ حدود ۵/۲تا ۳ سانتیمتر از طول آن با یک چاقوی تیز ببرید. سپس برگ‌ها را در یک ظرف مسطح حاوی کمپوست بذر و قلمه فرو کنید و بعد از آن یک آبیاری سبک انجام دهید. پهنک برگ باید با خاک تماس داشته باشد اما به زیر خاک فرو نرود. قلمه های برگی پپرومیا را در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد و در نور مناسب نگاه دارید. برگ‌های پژمرده و فاسد، باید بلافاصله خارج شوند. ریشه دهی تا دو ماه طول خواهد کشید و گیاه جدید در محل اتصال برگ به دمبرگ به وجود می‌آید. زمانی که گیاه به اندازه ۳ تا ۵ سانتیمتر رشد کرد آن را بیرون آورده و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید.

برای اطلاعات بیشتر مقاله آموزش قلمه زدن گیاهان رو مطالعه نمایید.

تعویض گلدان گل پپرومیا

این کار تنها در مواقعی که گیاه نیازمند گلدان بزرگتری باشد باید انجام شود. از قرار دادن گیاه در گلدان‌های خیلی بزرگ خودداری کنید زیرا گلدان‌های بزرگ رطوبت را برای مدت طولانی‌تری در خود نگه می‌دارند. همچنین لازم است از گلدان هایی که دارای سوراخ زهکشی در انتها خود هستند استفاده کنید و در صورتی که می‌خواهید از گلدان‌های بدون زهکشی استفاده کنید، بهتر است در انتهای گلدان مقداری سنگ‌های ریز رودخانه ای بریزد تا ریشه گیاه از آب اضافی در امان باشد.

همچنین بخوانید: چطور گیاهان را با محیط بیرون و فضای باز سازگار کنیم؟

بیماری‌ها و درمان

برگ‌ها رنگ پریده و رشد متوقف شده استگیاه از کمبود عناصر غذایی در خاک گلدان در رنج است، هر دو هفته یک بار با کودهای مخصوص طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی کنید.

بیشتر بخوانید: جلوگیری از شوکه شدن گیاه هنگام انتقال

رنگ برگ‌ها زرد و سطح زیرین آن‌ها مملو از تار عنکبوت است: کنه ریز قرمز عامل آن است، گیاه را هر دو هفته یک بار با سم کنه‌کش سم پاشی نمایید، غبارپاشی در کاهش آفت موثر است.

کپک خاکستری روی ساقه‌ها است : قارچ بوتری تیس عامل آن است که خود ناشی از هوای سرد و مرطوب است، با سم قارچ کش گیاه را سم پاشی و گلدان را به محل گرم‌تری منتقل نموده، غبار پاشی را تا رفع علائم متوقف و آبیاری را کاهش دهید.

به نظر می‌رسد برگ‌ها دارای تاول هستند: خاک گلدان باتلاقی شده است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک و سپس آبیاری نمایید، آبیاری‌های بعدی را با میزان کمتری شروع کنید، آب زیر گلدانی را خالی و زهکش را بازدید کنید.

برگ‌ها خم می‌شوند: به گیاه زیاد آب داده اید! اجازه دهید بین دو آبیاری خاک خشک شود. شاید هم گیاه تشنه است و هوا خشک است، فورا آبیاری نمایید، بهتر است گلدان را ۱۵ دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید، گلدان را به محل خنکتری منتقل کنید.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

برگ‌ها کمرنگ و گرایش به سفیدی دارند: شدت نور زیاد است، گلدان را به محل کم نورتر منتقل کنید.

نقاط زنگ مانند روی برگ ها نمایان شده اند: از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید، با غبار پاشی و استفاده از پارچه و اسفنج مرطوب برگ‌ها را تمیز نمایید.

قسمتی از برگ و قاعده ساقه سیاه شده و پوسیده است: آبیاری بیش از اندازه عامل آن است، اجازه دهید سطح خاک گلدان بین دو آبیاری خشک شود، سپس با میزان کمتری آبیاری را شروع کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    مهدی
    28 خرداد 1402
    مهدی

    خوب بود استفاده مفید داشتم صحبت اضافه نداشت مطلب رو بیان کرده

  • پاسخ
    داداشی
    30 دی 1398
    داداشی

    عالی برنامه شما خشم اومد

گزارش اشکال در سایت