نازبو
چطور گیاهان را با محیط بیرون و فضای باز سازگار کنیم
  • آموزش و مقالات
  • گلدان و محیط های رشد
  • توصیه ها

چطور گیاهان را با محیط بیرون و فضای باز سازگار کنیم

با سپری شدن فصل زمستان، بسیاری از گیاهان آپارتمانی‌تان را می‌خواهید به فضای باز ببرید تا هوای تازه استشمام کنند. این کار نه تنها هیچ ایرادی ندارد بلکه برای گیاه بسیار خوب است. اما هنگامی که پس از مدتها نگهداری از گیاه در داخل خانه، آن را می‌خواهید بیرون ببرید ناگهان آن را با شرایطی رو به رو می‌کنید که آمادگی و انتظار آن را ندارد. فضای باز برای گیاهان بعد از سپری کردن یک زمستان طولانی می تواند بسیار ثمر بخش باشد.

در این حالت گیاه دچار استرس شده و به راحتی دچار شوک می‌شود. برای بیرون بردن گلدان عجله نکنید. به جای این کار به تدریج گیاه را با محیط جدید آشنا کنید تا به آن خو بگیرد. عادت دادن گیاهان خانگی و آپارتمانی با شرایط بیرون بهترین راه برای کاهش تاثیر شوکه شدن و موفقیت در عادت کردن به محیط جدید است.

برای خرید خاک برگ ارگانیک به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

برای عادت دادن گیاه به محیط بیرون چه کارهایی انجام دهیم

نور یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در شوک گیاه است. در واقع شدت نور بیرون خیلی بیشتر از داخل خانه است. اگر چه بیشتر گیاهان آپارتمانی به نور زیادی نیاز دارند، اما عادت کردن به نور شدید بدون مقدمه و ناگهانی، برای آنها دشوار است.

برای کاهش استرس ناشی از انتقال گلدان، نباید ناگهان آنها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. در عوض به دنبال مکانی سایه برای قرار دادن آنها باشید، مثلاً زیر سایه یک درخت و یا در پناه سایه بان. بگذارید چند ساعت در روز گیاه هوای تازه بگیرد و سپس آن را به اتاق برگردانید.

به تدریج بگذارید کمی آفتاب مستقیم به آنها بتابد و مدت زمانی را که در فضای باز سپری می‌کنند، به مرور زمان افزایش دهید و در اواخر کار بگذارید تمام روز را بیرون باشند. پس از سپری شدن چند هفته بدین منوال، گیاهان به خوبی با فضای بیرون سازگاری یافته و می‌توانند در تمام طول تابستان شرایط بیرون را تحمل کنند.

جابجایی و انتقال گیاهان

از گیاه گلدانی که به فضای باز برده ایم چگونه مراقبت کنیم

هنگامی که گیاهانتان کاملاً به شرایط جدید خو گرفتند، باید چند نکته مهم را به خاطر بسپارید. اول این که در ماه‌های گرم تابستانی باید آب و مواد مغذی بیشتری به آنها برسانید. به این معنی که باید میزان آب دهی و کوددهی آنها را بیشتر کنید. با این حال باید دقت داشته باشید، آبیاری زیاد یا کود دهی بیش از حد ممکن است از کمبود آنها آسیب رسان تر باشد.

نکته مهم دیگر برای گیاهان فضای باز آفت‌ها هستند. در داخل خانه معمولاً حشرات مضر و آفت‌ها به اندازه بیرون نیستند. بنابراین باید با رایج‌ترین آفت‌ها آشنا شوید تا بهتر بتوانید با آفت‌ها مقابله کرده یا آنها را درمان کنید.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

آب و هوا یکی دیگر از فاکتورهای مهمی است که تاثیر قابل توجهی بر گیاهان گلدانی که به تازگی به بیرون منتقل شده اند، می‌گذارد. مثلاً باد به شدت گیاهانی را که به شرایط محیط خوب عادت نکرده اند، دچار استرس می‌کند. باد به راحتی گیاهانی را که قوی نیستند خشک می‌کند حتی ممکن است به آنها ضربه زده و آنها را از جا بکند. برای پیشگیری از مشکلات مربوط به باد، گیاهان گلدانی را در ناحیه محافظت شده ای مانند کنار دیوار قرار دهید.

اگر چه بارندگی سبک برای گیاهان خوب است اما بارش شدید رگبار می‌تواند تاثیر مخربی بر آنها بگذارد، برگ‌ها را شلاق بزند و خاک گلدان را بیرون بریزد و ریشه ها را غرق آب کند.

دامنه تغییرات دمای بیرون خیلی گسترده تر از دمای داخل ساختمان است و از آنجایی که اکثر گیاهان بومی نواحی استوایی یا نیمه استوایی هستند، نمی‌توانند دمای پایین و سرد را تحمل کنند به خصوص هنگام شب. بنابراین همیشه باید هنگام مشاهده خطر سرمازدگی یا افت دما گلدانها را به خانه بیاورید. با آغاز زمستان باید فرایند تدریجی سازگار کردن گیاه با فضای داخلی را انجام دهید.

گیاهان خانگی از هوای گرم و تازه بهار پس از یک دوره طولانی ماه‌های سرد زمستانی، لذت می‌برند. اما اگر شوک شدیدی به آنها وارد شود، می‌تواند منجر به مرگ گیاه شود. با توجه به نیازهای گلدان‌های خود به حفظ سلامت و شادابی آنها کمک می‌کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    ناشناس
    13 خرداد 1401
    ناشناس

    سلام من به خاطر گرما گلدون ها رو اوردم داخل ساختمان برگاش پژمرده شده ومیریزه چکار کنم؟

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    03 مرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام چه گل هایی هستن؟ بعضی از گیاهان به نور زیاد احتیاج دارن و یکی از دلایل ریزش برگ می تونه نور کم باشه

گزارش اشکال در سایت