نازبو
معرفی گل اطلسی
  • آموزش و مقالات
  • گلها

معرفی گل اطلسی

اطلسی با نام علمی "Petunia x hybrida" گیاهی نسبتاً سریع الرشد، یکساله و بومی آمریکای جنوبی است. گل‌ها شیپور مانند، قرمز رنگ با حاشیه سفید و چین دار بوده و در فصل تابستان تا پاییز ظاهر می‌شوند. نوع بومی آن در ایران هر چند با گلبرگ کمتر لیکن از عطر دلپذیری برخوردار است. گل اطلسی ساقه‌ای کرکدار و پرشاخه دارد. گل اطلسی، شیپوری شکل و مخملی است. ممکن است کم پَر یا پُر پَر باشد، بیشتر به رنگ‌های سفید، قرمز، بنفش، و دو رنگ دیده می‌شود. این گل خوشبوست و شب‌ها عطر آن بیشتر است. این گیاه به دلیل آسیب پذیری در برابر باد و باران بهتر است در گلدان نگهداری شود، اما در صورت نگهداری مناسب می‌توان آن را در فضای آزاد هم کاشت. گل‌های اطلسی از لحاظ شکل ظاهری به چهار گروه تقسیم می‌شوند.

نام  فارسی: اطلسی
خاستگاه: آمریکای جنوبی
نام انگلیسی:
Petunia
نام علمی: Petunia x hybrida
خانواده:   SOLANACEAE  - سیب زمینیان
نامهای دیگر: آمارليس

نیازهای محیطی اطلسی

 آبیاری: اگرچه تا حدودی به خشکی مقاوم است، اما برای افزایش تعداد گل‌ها و عمر گل‌ها به آبیاری منظم نیاز دارد و خاک آن نباید خشک شود. این مسئله در مورد اطلسی‌های کاشته شده در گلدان از اهمیت بیشتری برخوردار است. بهتر است که قبل از آبیاری سطح خاک را بررسی کنید. اگر متوجه از بین رفتن رطوبت سطح خاک شدید آبیاری را انجام دهید و اجازه ندهید که خشکی سطح خاک به لایه‌های زیرین نیز نفوذ کند. متاسفانه اطلسی از باران‌های شدید صدمه می‌بیند، بنابراین بهتر است که در هنگام آبیاری نیز آب را بر روی گیاه نپاشید.

نور: به مکانی روشن و پرنور با حداقل 5 ساعت نور مستقیم آفتاب در طی روز نیاز دارند و هر مقدار که نور مستقیم بیشتری دریافت کنند، قدرت رویشی آنان بیشتر خواند شد. کمبود نور از جمله دلایل رنگ پریدگی ساقه‌ها، بلند شدن ساقه و افزایش فاصله بین برگ‌ها و عدم گلدهی گیاه است.
دما: اطلسی دما را تا حدود 30 درجه سانتیگراد به خوبی تحمل می‌کند، اما اگر دما به بیش از این افزایش یابد، باید به آبیاری آن بیشتر توجه کرد تا از خشکی ناشی از گرمای زیاد آسیب نبیند، همچنین اصولاً در گرمای شدید هوا از میزان گلدهی آن کاسته می‌شود. این گیاه نسبت به سرما حساس است و دما بهتر است که به ریز 15 درجه نزول نکند.

برای خرید کود گیاهان آپارتمانی و زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.


خاک: خاکی غنی با زهکش مناسب که رطوبت منظم داشته باشد، برای این گیاه بهترین است. زهکش نامناسب خاک و باقی ماندن آب در آن به مدت طولانی از جمله دلایل عدم موفقیت در پرورش اطلسی است. به همین دلیل و برای سبک شدن بستر کاشت و همچنین تقویت مواد غذایی در زمان تهیه مخلوط خاکی استفاده از خاک برگ، کود پوسیده گاوی و همچنین پیت موس توصیه می‌شود. کمبود مواد غذایی موجب کاهش گلدهی و پریدگی رنگ برگ‌ها خواهد شد. برای کوددهی به این گیاهان می‌توان از کودهای مخصوص گیاهان زینتی به خصوص فرمول‌های 10-10-10 و یا 8-8-8 هر 4-3 هفته یکبار استفاده کرد. کوددهی بیش از اندازه ویا استفاده از کودهای قوی تر از جمله دلایل رشد بیش از اندازه ساقه‌ها و کاهش گلدهی می‌باشد. کمبود آهن نیز دلیل زرد شدن برگ‌ها بخصوص برگ‌های این گیاه  است.

شما هم اکنون می‌توانید جهت خرید بذر گل اطلسی از طریق فروشگاه نازبو اقدام کنید.

تکثیر گل اطلسی

فیلم کاشت گل اطلسی

https://www.aparat.com/v/cT6GB

هرس: جدا کردن گل‌های پژمرده بخصوص در مورد اطلسی‌های گلدانی، به گلدهی مداوم این گیاه کمک خواهد کرد، همچنین برای بلند شدن بیش از اندازه ساقه‌ها می‌توان حدود 10 سانتیمتر از طول ساقه بلند را باقی و مابقی را قطع کرد تا با این کار رشد ساقه‌های جانبی تحریک و گیاه بیشتر فرم و شکل بوته ای بگیرد و گل‌ها در سراسر بوته شکل بگیرند و نه فقط در انتهای ساقه‌ها.
تکثیر: یکی از متداول‌ترین راه‌های تکثیر این گیاه کاشت بذر آن است. بذرها در طی 15-5 روز جوانه می‌زنند و در حدود 6 هفته بعد این گیاهان را می‌توان به گلدان اصلی و یا بستر اصلی کاشت منتقل کرد. بذرهای اطلسی بسیار ریز هستند و به نور برای جوانه زنی نیاز دارند، بنابراین روی آنها را یا نپوشانید. اگر ریز بودن بذرها و در دست گرفتن آنان مشکل است می‌توانید از وسیله ای مانند نمک پاش با سوراخ‌هایی ریز برای پاشیدن بذرها بر روی سطح بستر کاشت استفاده کنید.

برای خرید خاک برگ ارگانیک به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

خاک: از مخلوط پیت ماس، شن درشت و پرلیت می‌توان برای کاشت بذرها استفاده کرد. قبل از قراردادن بذرها بر روی سطح بستر کاشت، ابتدا با غبارپاشی و ترجیحاً آب گرم سطح بستر را به خوب مرطوب کنید و سپس بذرها را بر روی آن قرار دهید تا سبز شدن بذرها بهتر است که آبیاری را با کمک اسپری آب انجام دهید و به هیچ وجه اجازه ندهید که بستر کاشت خشک شود. برای حفظ رطوبت می‌توان نایلون پلاستیکی شفافی بر روی محیط کاشت قرار داد تا منجر به باقی ماندن رطوبت در محیط اطراف بذرها شود. محیط نیز باید روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب باشد. دمای 21 الی 25 درجه سانتیگراد برای جوانه زنی بذرها مناسب است. بعد از گیاهچه‌های کوچک 4-2 برگ داشتند می‌توان آنان را از بستر کاشت اولیه به مکانی دیگر منتقل کرد.

عکس گل اطلسی

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

آفات و بیماری گل اطلسی

از جمله آفات این گیاه می‌توان به شته اشاره کرد. لارو حشرات مختلف افت دیگری است که معمولاً از برگ تغذیه می‌کنند و سوراخ‌هایی را بر روی برگ‌ها بوجود می‌آورند. فعالیت معدنچی برگ نیز منجر به ظهور خطوطی نامنظم به رنگ کرم-سفید بر روی برگه می‌شود که البته این آفت معمولاً ضرر چندانی ایجاد نمی‌کند، اما از نظر ظاهری باعث افت کیفیت گیاه می‌شود. کپک خاکستری از بیماری‌های قارچی این گیاه است که در اثر آن لکه‌هایی قهوه ای رنگ بر روی برگ گل و ساقه شکل می‌گیرد و قارچ‌هایی خاکستری رنگ بر روی قسمت‌های مختلف گیاه شکل می‌گیرند. قارچ‌های مختلف می‌توانند موجب پوسیدگی ریشه این گیاه شوند که در اثر آنان ریشه بدرنگ و آبدار می‌شود و گیاه پژمرده شده و برگ‌ها کم رنگ می‌شوند. بیماری‌های مختلف ویروسی می‌توانند مشکلاتی را برای این گیاه بوجود آوردند و در مجموع موجب کوتاه قامت ماندن گیاه، بدشکل و بدرنگ شدن گل‌ها، بروز لکه‌هایی زرد رنگ بر روی برگ‌ها و پژمردگی گیاه می‌شود. بیماری‌های ویروسی راه حل ندارد و تنها باید از شیوع آنان جلوگیری کرد. مبارزه با شته که عامل اصلی ویروس‌ها است، از جمله عوامل اصلی مبارزه با این بیماری محسوب می‌شود.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    مرجان
    15 تیر 1401
    مرجان

    سلام. گلدانی از اطلسی دارم. کمی خشک شده اگر مراقبت کنم ممکن است بماند یا فصلی است؟

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    16 تیر 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام اطلسی فصلی هستش دوست عزیز

  • پاسخ
    محمد رضا مافی
    02 خرداد 1401
    محمد رضا مافی

    سلام وممنون از مطالب آموزنده ای که نوشته اید علت چسبنده شدن برگها ی عطلسی چیست؟ ایا آفتیست و درمانی دارد؟ ممنون

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    03 خرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام دوست عزیز خواهش می کنم. بله شیره های چسبناکی که روی برگ گیاهانه نشونه وجود آفته که باید گیاهتون رو کامل از نظر وجود آفت چک کنید آفت باید کامل از بین بره و برای اینکه حالت چسبناکی برگها از بین بره چند قطره مایع توی یک لیتر آب حل کنید و روی برگها اسپری کنید و بعد از نیم ساعت گیاهتون رو شستشو بدین

  • پاسخ
    مبین
    10 اسفند 1400
    مبین

    سلام. میشه از کود ۲۰-۲۰-۲۰ برای کددهی اطلسی گلدانی استفاده کرد؟ موردی نداره؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    14 اسفند 1400
    نازبو - یاوری

    سلام برای گلدهی بهتره از ۱۲ ۱۲ ۳۶ استفاده کنید، جهت خرید کود به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

  • پاسخ
    مبین
    09 اسفند 1400
    مبین

    سلام‌. میشه از کود ۲۰-۲۰-۲۰ هم استفاده کرد؟ موردی نداره؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    01 فروردین 1401
    نازبو - یاوری

    سلام موردی نداره

  • پاسخ
    مهدی عیسی پور
    07 مرداد 1398
    مهدی عیسی پور

    با سلام و احترام دوستدار گل اطلسی ام رنگ های مختلف اون رو می خوام البته بذرش رو لطفا قیمت اون رو اعلام فرموده و رنگ ها رو هم اعلام نملیید. با تشکر عیسی پور

  • پاسخ
    ابوالفضل یاوری
    08 مرداد 1398
    ابوالفضل یاوری

    سلام برای مشاهده و خرید بذر گل میتونین از لینک زیر استفاده کنید : https://www.nazboo.com/product-category/بذر/بذر-گیاهان-زینتی/بذر-گل/ برای خرید بذر گل اطلسی هم میتونین از این لینک اقدام بفرمایید : https://www.nazboo.com/product/بذر-گل-اطلسی/

  • پاسخ
    ناشناس
    30 بهمن 1399
    ناشناس

    سلام وممنون از مطالب شماباخوندنش اطلاعات خوبی پیداکردم

گزارش اشکال در سایت