گل مغربی
  • آموزش و مقالات
  • گیاهان دارویی

گل مغربی

گل مغربی دارای گل های زرد بسیار زیبا می باشد و مناسب برای مرزبندی کردن و باغ های صخره ای است و در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده آن می باشد. گل های این گیاه معمولاً پس از غروب آفتاب شکوفا شده و دارای عطر دل انگیزی هستند و این موضوع سبب شده است که این گیاه به نام گل مغربی خوانده شود. بر اساس برخی منابع، نوع خودروی گل مغربی خاصیت دارویی دارد.

نام  فارسی: گل مغربی
خاستگاه: بیشتر مکزیک ولی کلا قاره آمریکا
نام انگلیسی: Evening primrose
نام علمی: Oenothera spp
خانواده: Onagraceae
نامهای دیگر: evening star, sun drop

مشخصات گل مغربی

گل مغربی گیاهی علفی، دوساله و متعلق به تیره گل مغربی است. ارتفاع این گیاه بعد از خرید بذر گل مغربی و کاشت آن بین 50 سانتیمتر تا 1 متر می باشد، گستردگی آن نیز تا 1 متر است حدودا 2 تا 5 سال زمان نیاز است تا این گیاه کاملا رشد کند. ریشه های گل مغربی نسبتاً ضخیم و گوشتی بوده و به رنگ قرمز می باشند برگ های این گیاه ساده و نیزه ای شکل می باشند ساقه آن نازک و کرکدار است. گل های این گیاه منظم، به رنگ زرد روشن و فنجانی شکل می باشند. این گلها دارای 4 گلبرگ بزرگ و 8 پرچم و کاسبرگ های زود افت می باشند و به صورت گل آذین خوشه ای در طول انشعابات اصلی و فرعی ساقه قرار دارند. میوه ی آن به صورت کپسول بوده و حاوی دانه هایی به رنگ قهوه ای روشن تا تیره است.

شرایط نگهداری و پرورش گل مغربی

نور: این گیاه بهتر است برای گلدهی بهتر و بیشتر در آفتاب کامل قرار گیرد، اگر در نیم سایه قرار داشته باشد در رشد آن تاثیر خاهد داشت.
خاک: خاک شنی ، ماسه ای و لومی مرطوب و خوب زهکشی شده با ph حدود 6 خاک مناسب برای این گیاه میباشد. این گیاه تحمل خاکهای آهکی ، شور، صخره ای ، خشک و کم عمق را نیز دارد.

آبیاری: به طور متوسط صورت گیرد. به طور کلی این گیاه تحمل خشکسالی را دارد. دما: دمای بین -3 تا 16 درجه مناسب است.

تکثیر گل مغربی

با بذر، تقسیم بوته و قلمه قابل افزایش است. بذر انواع یک ساله و چندساله در اوایل بهار و انواع دو ساله در اوایل تابستان در شاسی سرد کاشته می شود. بذر گل انواع یک ساله و دو ساله در پائیز در محل اصلی کشت می شود. تقسیم بوته در اوایل بهار انجام می شود. قلمه چوب نرم انواع چندساله از شاخساره های بدون گل در اواخر بهار تا اواسط تابستان گرفته می شود.

خواص دارویی گل مغربی

  • از قرص گیاه گل مغربی به عنوان یک مکمل دارویی در تامین نیاز بدن به اسیدهای چرب ضروری استفاده میشود.
  • برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید و بیماری اسكلروز مفید است و باعث کاهش علائم این بیماری‌ها میگردد.
  • مصرف قرص گل مغربی برای مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی و عروقی مفید میباشد.
  • استفاده از این قرص باعث کاهش درد می شود و به طور فزاینده‌ای در درمان سردردهای مزمن مفید است.
  • برای رفع مشکلات ناشی از افزایش سن نظیر درد مفاصل، آرتروز و … استفاده از این قرص به عنوان مکمل توصیه میگردد.
  • کپسول گل مغربی به درمان بیش فعالی کودکان کمک میکند.
  • استفاده از این قرص به تنظیم هورمونی بدن کمک کرده و در پیشگیری از ایجاد سرطان سینه موثر است.
  • استفاده از این قرص در درمان بیماری‌های ناشی از کم کاری کبد تاثیر دارد.

 

انواع مختلف گل مغربی

گل مغربی (Oenothera speciosa) از جمله آن دسته از گیاهان زینتی است که در فضای باز رشد می کند. این گیاه، بومی آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی می باشد که با نام دیگر علف خر نیز معروف است. برگ های بزرگ با نوک تیز دندانه دار و ریشه های ضخیم متمایل به رنگ قرمز از جمله مهمترین ویژگی های این گیاه به شمار می روند. این گیاه، دارای گل های زرد رنگ است و به دلیل شکوفا شدن گل هایش به هنگام غروب آفتاب به این نام معروف می باشد.

انواع مختلف گل مغربی

گل مغربی به دلیل برخورداری از خواص دارویی و خوراکی در بین علاقه مندان به گل و گیاه معروف می باشد. (خرید بذر گیاهان دارویی) این گیاه دارای انواع مختلفی می باشد که از جمله آنها می توان به گل مغربی پاکوتاه صورتی و سفید رنگ گلدانی اشاره نمود. بهترین مکان جهت کاشت این نوع از گیاهان زینتی در فضای باز به ویژه در باغچه می باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با ویژگی ها و کاربردهای مهم این گیاه زینتی اطلاعات مهمی را در اختیارتان قرار دهیم.

ویژگی های گل مغربی

گل مغربی را می توان در رده بندی پرخواص ترین گیاهان زینتی بذری قرار داد. این گیاه در انواع متعددی در طبیعت وجود دارند. معمولا گل های مغربی موجود در طبیعت از نوع دو ساله هستند. از جمله مهمترین ویژگی های این گیاه می توان به مقاومت بالا در برابر سرما و خشکسالی اشاره نمود. دانه های میوه این گیاه، قهوه ای متمایل روشن و تیره است و خود میوه به شکل کپسول می باشد. گلبرگ های این گیاه، عموما به رنگ زرد است اما مدل های سفید و صورتی آن نیز در طبیعت وجود دارد.

شرایط کاشت گل مغربی

شرایط کاشت و نگهداری آن

از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده توسط کاربران در رابطه با شرایط و نگهداری گل مغربی است. از آنجا که گل مغربی در برابر هرگونه شرایط محیطی مقاومت بالایی دارد، بذر این گیاه می تواند در دمای مختلف رشد کند. البته بهترین دما جهت رشد بذر این گیاه، 16 تا 20 درجه سانتیگراد در نظر گرفته شده است. این گیاه قادر به رشد در هرگونه خاکی می باشد. اگر می خواهید که بهترین عملکرد محصول از این گیاه را ببینید، بهتر است که آن را در خاک لومی حاوی مقادیر بالای کلسیم قرار دهید. زهکشی با PH مناسب باید از جمله مهمترین ویژگی های خاک این گیاه به شمار رود. بهتر است آبیاری گیاه مغربی را به صورت روزانه انجام دهید. این گیاه در برابر نور مستقیم خورشید، بهتر رشد خواهد کرد.

نکته مهم: نکته مهمی که باید در رابطه با این گیاه بدانید، در رابطه با شرایط تکثیر آن می باشد. اواسط تابستان، بهترین زمان جهت تکثیر این گیاه به شمار می رود. البته شما می توانید تکثیر گل مغربی را در فصل بهار، زمانی که هوا گرم می باشد انجام دهید. بهترین روش جهت تکثیر، استفاده از بذر این گیاه می باشد. در نظر داشته باشید که کاشت گل مغربی در بهار و تابستان به یکساله و چندساله بودن این گیاه بستگی دارد. بهترین زمان جهت کاشت بذر یک ساله و چند ساله این گیاه به ترتیب اوایل بهار و اوایل تابستان می باشد.

فراورده های گل مغربی

آفت ها و بیماری های آن

همانطور که اشاره نمودیم، گل مغربی جزو آن دسته از گیاهان مقاومی می باشد که می تواند تحت شرایط مختلف رشد کند. به همین خاطر است که این گیاه در برابر هرگونه آفات و بیماری ها، مقاومت بسیار بالایی دارد. البته در این رابطه نکته مهمی وجود دارد که باید به آن توجه نمود. وجود علف های هرز می تواند یکی از مهمترین عوامل جهت کاهش رشد و باروری این گیاه به شمار رود. علف های هرز باعث کاهش فرایند جذب مواد مغذی خاک توسط گیاه می شوند. این امر می تواند در رشد گیاه و باروری آن تاثیر منفی داشته باشد.

مهمترین کاربردهای گل مغربی

همانطور که اشاره کردیم، گل مغربی جزو آن دسته از گیاهان زینتی است که به دلیل خواص دارویی زیاد در سراسر جهان معروف می باشد. از دانه و ریشه این گیاه، روغنی به دست می آید که می تواند در درمان بسیاری از مشکلات موثر واقع شود. روغن حاصل از دانه این گیاه دارای اسیدهای چرب مفید از جمله لینولنیک اسید و گاما لینولنیک اسید می باشد. این گیاه هم از خواص دارویی و هم از خواص آرایشی و بهداشتی برخوردار می باشد. از جمله مهمترین کاربردهای این گیاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

هر آنچه که باید در رابطه با گل مغربی دانست

کاربرد دارویی

از جمله مهمترین خواص این گیاه می توان به کاربرد درمانی آن اشاره نمود. در ادامه به مهمترین کاربردهای دارویی گل مغربی اشاره می کنیم:

  • کاهش فشار خون
  • تسکین دردهای ناشی از بیماری قلبی
  • کاهش دردهای عصبی
  • بهبود علائم ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید
  • بهبود علائم سندروم قبل از قاعدگی
  • درمان درد سینه در زنان
  • درمان مشکلات زنانگی در دوران یائسگی
  • بهبود سطح قند خون در دوران بارداری
  • کاهش سردردهای مزمن

کاربرد خوراکی

یکی دیگر از روش ها جهت بهره مندی از خواص گل مغربی، تهیه دمنوش این گیاه می باشد. مصرف دمنوش این گیاه می تواند در کاهش آسیب های عصبی، دردهای عضلانی، بهبود عملکرد ذهنی و درمان پوکی استخوان موثر واقع شود. آن دسته از افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، می توانند دمنوش این گیاه را به صورت روزانه در مقدار مشخص مصرف نمایید.

نکته: تهیه دمنوش گل مغربی، کار چندان سختی نمی باشد. شما می توانید برگ های خشک این گیاه را از عطاری ها تهیه نمایید. سپس یک قاشق چایخوری برگ خشکیده گیاه را در یک لیوان آب جوش قرار دهید تا دم بیاید.

کاربرد آرایشی و بهداشتی

از جمله دیگر خواص گیاه مغربی می توان به درمان مشکلات پوستی اشاره نمود. از جمله مهمترین این موارد عبارتند از:

  • درمان جوش و جای آن
  • درمان اگزما و آکنه
  • حفظ خاصیت ارتجاعی پوست
  • سفت شدن پوست و پیشگیری از افتادگی آن
  • افزایش رطوبت پوست

محصولات گل مغربی

از خواص گل مغربی می توان به اشکال دیگر از جمله قرص، کپسول و روغن بهره مند شد. البته قبل از استفاده از هر کدام از فراورده های گل مغربی نیاز است که با یک پزشک متخصص در زمینه طب سنتی مشورت نمایید. همه افراد نمی توانند از خواص این گیاه بهره مند شوند. آن دسته از افرادی که قرص های رقیق کننده خون یا داروهای ضد تشنج استفاده می کنند، بهتر است که از مصرف این گیاه به اشکال مختلف پرهیز نمایند.

روغن گل مغربی

یکی از بهترین محصولات گل مغربی می توان به روغن آن اشاره نمود. این روغن از دانه های زرد رنگ این گیاه حاصل می شود که دارای خواص درمانی متعددی نیز است. روغن حاصل از گل مغربی به دلیل برخورداری از مقادیر بالای اسیدهای چرب می تواند نقش مهمی را در درمان بسیاری از مشکلات جسمانی افراد ایفا نماید. این گیاه از اسیدهای چرب امگا 6 تشکیل شده است. از جمله آنها می توان به اولئیک اسید، پالمتیک اسید، لینولنیک اسید و اسید گاما لینولنیکGLA اشاره نمود. اسیدهای چرب امگا 6 می توانند نقش مهمی را در پوشش اطراف فیبرهای عصبی و تنظیم هورمون های بدن ایفا نمایند.

خواص کپسول گل مغربی

از جمله مهمترین خواص روغن گل مغربی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کاهش علائم دردهای قبل از پریود
  • درمان مشکلات زنانگی در دوران یائسگی
  • درمان ناتوانی های جنسی در مردان
  • درمان مشکلات قلبی و عروقی
  • کنترل سطح قند خون
  • کنترل هورمون های بدن
  • رفع سردردهای شدید میگرنی
  • رفع کم کاری کبد
  • کاهش درد استخوان

بهترین روش جهت بهره مندی از خواص روغن گل مغربی این است که در دوزهای توصیه شده، این فراورده را مصرف نمایید. این روغن را می توان یک مکمل دارویی جهت درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها دانست. مصرف این فراورده، هیچ گونه عوارضی ندارد. این محصول به هیچ عنوان به افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، پیشنهاد نمی شود. همچنین افرادی که دارای بیماری صرع یا تشنج هستند بهتر است که از مصرف روغن گل مغربی پرهیز نمایند. حالت تهوع و مشکلات گوارشی از جمله رایج ترین عوارض گزارش شده در رابطه با مصرف این محصول به شمار می روند. ناگفته نماند که مصرف بالای این فراورده می تواند منجر به بروز این قبیل از عوارض شود.

قیمت خرید بذر گل مغربی

خرید بذر گل مغربی را بهتر است از طریق فروشگاه های معتبر انجام دهید. خرید بذر باکیفیت می تواند در رشد و باروری گیاه تاثیر زیادی داشته باشد. نازبو، یکی از بهترین فروشگاه های اینترنتی جهت ارائه انواع بذرهای گل و گیاه با قیمت و کیفیت مناسب به شمار می رود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت بذر گل مغربی و شرایط خرید آن می توانید به سایت نازبو مراجعه نمایید و با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.

کلام آخر

در این محتوا سعی نمودیم تا اطلاعات مهمی را در رابطه با خواص و ویژگی های گل مغربی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. این گیاه به دلیل خواص متعدد دارویی و خوراکی که دارد، در بین سایر گیاهان زینتی بسیار معروف می باشد. شما می توانید فراورده های گل مغربی را به اشکال مختلف از جمله روغن، کپسول و قرص جهت درمان مشکلات جسمانی خود استفاده نمایید.

منابع

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    نازنین
    08 شهریور 1401
    نازنین

    گل مغربی صورتی رنگه واز صبح باز میشه