نازبو
آموزش و مقالات

استفاده از هورمون های ریشه زایی در قلمه زدن

این روزها شاهد استقبال بی‌نظیری از گیاهان آپارتمانی هستیم. این گیاهان با قرار گرفتن در دکوراسیون خانه‌ها شگفتی‌هایی بسیاری با خود به ارمغان می‌آورند. به طوری که بسیاری از افراد به دنبال تکثیر آن‌ها هستند. یکی از راه‌های تکثیر گیاه و ایجاد یک گیاه جدید مشابه گیاه مادر، این است که یک قطعه از گیاه اصلی را جدا کنیم و بکاریم. قلمه زدن یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تکثیر گیاهان است. اما گاهی اوقات بعضی گیاهان با قلمه زدن به سختی تکثیر می‌شوند و یا به دلیل کمبود وقت و سرعت بیشتر نیاز داریم تا فرآیند ریشه‌دهی گیاه را بهبود ببخشیم. در این مواقع برای تقویت ریشه‌دهی قلمه از هورمون ریشه زایی استفاده می‌شود.

جهت خرید هورمون ریشه زایی به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

هورمون ریشه‌زایی هورمونی است که به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان وجود دارد که با عنوان هورمون‌های گیاهی یا تنظیم کننده شناخته می‌شوند که امروزه با ساخت مصنوعی مواد ریشه‌زا امکان موفقیت ریشه‌زنی در گیاه را بسیار زیاد کرده است. زمانی که از مواد ریشه زایی استفاده می‌کنیم ریشه‌ها به سرعت رشد پیدا می‌کنند و دارای کیفیت زیادی هم هستند. هنگامی که گیاه را با روش قلمه ساقه می‌خواهید تکثیر کنید، استفاده از این محصول بسیار مفید بوده و گاهی برای گیاهانی که سخت تکثیر می‌شوند، مانند گل رز یا برخی از گونه‌های خاص کاکتوس‌ها و گل بنفشه آفریقایی واجب است. 

هورمون ریشه زایی

اگر چه بسیاری از گیاهان خودشان به راحتی ریشه می‌دهند، اما استفاده از هورمون ریشه زایی کار تکثیر برخی از گیاهانی را که به سختی می‌توان آنها را با موفقیت قلمه زد، خیلی آسانتر می‌کند. برخی از گیاهان مانند پاپیتال حتی در آب هم به راحتی ریشه تولید می‌کنند اما این ریشه‌ها هرگز به قدرت ریشه‌هایی که با استفاده از این محصول و در خاک تولید شده اند، نمی‌رسند.
به این کار قلمه زدن یا قلمه گرفتن (cutting) گفته می‌شود. روش‌های متداول تکثیر گیاهان به روش قلمه زدن شامل قلمه ریشه (root cutting)، قلمه ساقه (stem cutting) و قلمه برگ (leaf cutting) است و گاهی اوقات برای تقویت ریشه دهی قلمه از هورمون ریشه زایی استفاده می‌شود. هورمون ریشه زا می‌تواند در روش‌های قلمه زنی بسیاری بکار رود. استفاده آن چه در گیاهان جوان، گیاهان تنه چوبی، چه با برگ‌ها و چه در ریشه‌ها به طور چشمگیری شانس تکثیر را افزایش می‌دهد.

همچنین بخوانید: آموزش قلمه زدن گل رز

کاربرد هورمون ریشه زایی در قلمه ساقه

برای این کار نیاز به یک قلمه سالم و تازه داریم. پیش از شروع فرایند ریشه زنی، برگ‌های قلمه را جدا کنید. مقدار بسیار کمی هورمون را در یک ظرف تمیز بریزید. حدود 2.5 سانتیمتر از قلمه ساقه را در آن قرار دهید، به زودی ریشه‌های جدید از این ناحیه شروع به رشد خواهند کرد. گلدانی با خاک گلدانی مرطوب آماده کنید و ساقه قلمه را در خاک گلدان قرار دهید.

جهت خرید خاک به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

روی گلدان را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید (کاور کردن). این گلدان را در مکانی پرنور قرار دهید و از تابش مستقیم نور خورشید دور باشد. در مدت زمانی که منتظر ریشه دادن قلمه و رشد گیاه جدیدتان هستید، حتماً خاک قلمه را مرطوب نگه دارید (به جز برخی گیاهان مانند آلوئه ورا که دستورالعمل دیگری در مورد آن داده شده است) و به آن نظارت داشته باشید تا زمانی که برگ‌های جدید در آن رشد کنند. هنگامی که برگ‌های جدید پدیدار می ‌شوند، می‌توانید مطمئن باشید که گیاه ریشه تولید کرده است. در این زمان کیسه پلاستیکی را از روی گلدان خارج کنید. هنگامی که جوانه بزرگ شد، می‌توانید مراقبت از آن به عنوان یک گیاه جدید را شروع کنید.

استفاده از هورمون ریشه زایی در قلمه برگ

همانطور که می‌دانید بسیاری از ساکولنت‌ها ساقه ندارند و بایستی از طریق قلمه برگ تکثیر گردند. بسته به ساختار برگ هورمون ریشه زایی را با قسمتی از برگ که به مرکز گیاه نزدیک تر است آغشته نمایید و آن را بر روی خاکی که حاضر کرده اید قرار دهید.  اگر برگ ساکولنت مربوط به ساکولنتی باشد که ساقه ای کوتاه دارد، مثل بنفشه آفریقایی، ساقه جدا شده را در هورمون فر و برده و آن را بکارید. در بعضی موارد لازم است که پشت برگ را کامل به هورمون آغشته نمایید و آن را روی بستر مرطوب بدون شن خوابانده و و کمی فشار دهید تا برگ روی بستر بنشیند.  تمامی قلمه‌ها بایستی از تابش مستقیم خورشید دور باشند تا زمانی که ریشه‌هایی قوی بدست بیاورند.

بیشتر بخوانید: تکثیر ساکولنت به روش قلمه برگ

کاربرد هورمون ریشه زایی در قلمه ریشه

همانطور که از نامش پیداست، قسمت‌هایی از ریشه والد است که در نهایت گیاه جدیدی را تولید می‌کند. برای قلمه ریشه خاک روی ریشه گیاه والد را کنار بزنید، قطعات 5 سانتیمتری از ریشه باریک آن را جدا نموده و مجدد خاک را بر روی ریشه‌های والد بریزید. قطعات ریشه را در هورمون ریشه زا غلتانده و در عمق کم در گلدان جدید بکارید. خام آن را مرطوب نگاه دارید ولی خیس نباشد. معمولاً قلمه ریشه‌ای در پاییز انجام می‌گیرد تا گیاه تمام زمستان را برای تولید ریشه جدید زمان داشته باشد.

چند نکته:

  • هورمون‌های ریشه زایی به دو شکل پودری و مایع وجود دارند که از هر دو می‌توانید استفاده کنید.
  • اگر گیاه مورد نظر شما یک گیاه شکوفه دهنده است، تا زمانی که شکوفه‌ها تمام شوند صبر کنید.
  • تولید گیاه جدید از والد نیازمند صبر است و قلمه تا زمانی که سیستم ریشه ای قدرت بگیرد بسیار حساس است.
  • به صورت کلی خاک قلمه بایستی مرطوب و نه خیس باشد و از تابش مستقیم نور خورشید به دور باشد.

همچنین بخوانید : تکثیر بامبو در خانه

هورمون‌های ریشه زایی طبیعی

عسل: عسل حاوی آنزیمی است که ممکن است رشد ریشه در گیاهان را تحریک کند. با این حال عسل بیشترین کاربرد را به عنوان ماده ضد عفونی کننده دارد که باعث فراهم کردن پاکیزگی کافی برای رشد سالم در قلمه می ‌شود.
عسل دارای خواص ضدباکتریایی و ضد قارچ است و از رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها در قلمه جلوگیری می‌کند. برای استفاده از عسل به عنوان هورمون ریشه زایی، انتهای قلمه را به عسل آغشته کنید و سپس آن را بکارید.

آسپرین: آسپرین یک هورمون ریشه زایی موثر است. قرص آسپرین را خرد کنید و آن را در آب حل کنید.

برگ یا شاخه درخت بید: درختان بید دارای اسید ایندولبوتیریک طبیعی هستند، هورمونی که باعث ریشه زدن می‌شود. برای استفاده از درخت بید به عنوان هورمون ریشه زایی، به اندازه 2 فنجان از شاخه‌های جوان تهیه کنید. آن‌ها را به قطعات کوچک برش دهید و به مدت یک شب آن‌‌ها را در آب بخیسانید. شما می‌‌توانید از شاخه‌‌های قدیمی هم استفاده کنید، ولی در این صورت حداقل به سه فنجان از شاخه‌های قدیمی نیاز دارید. در صورتی که قصد دارید از برگ‌ها استفاده کنید، یک دسته برگ تهیه نمایید و آن‌ها را به مدت 2 شب بخیسانید و سپس از آن به عنوان هورمون ریشه زایی استفاده کنید. هرگز از شاخه‌‌های مرده، آسیب دیده و یا شاخه ‌هایی که روی زمین افتاده ‌اند استفاده نکنید، زیرا ممکن است آلوده باشند.

سرکه سیب: سرکه یکی از پر کاربردترین مواد در خانه‌ها است و در ریشه زایی هم موثر می‌باشد. اما مراقب باشید بیش از حد از سرکه استفاده نکنید، زیرا اسیدی است و ممکن است قلمه را از بین ببرد. فقط کافی است یک قاشق چایخوری سرکه را با شش فنجان آب مخلوط کنید و از آن به عنوان هورمون ریشه زایی استفاده نمایید.

مایع کلپ (Kelp) و آب: کلپ یک کود است. یک هشتم فنجان از این کود بریزید و سپس بقیه فنجان را با آب پر کنید. قلمه‌های خود را در این محلول بگذارید. این محلول همچنین به عنوان کود هم برای قلمه‌‌ها استفاده می‌شود.

دارچین: فرو کردن قلمه گیاهان در پودر دارچین از رشد قارچ‌ها جلوگیری می‌کند. دارچین تاثیر زیادی در ریشه‌دار شدن قلمه‌ها ندارد، ولی رشد قارچ‌ها را مهار می‌کند. با جلوگیری از رشد قارچ، گیاه شانس بیشتری برای ریشه دار شدن دارد.

آلوئه ورا: از ژل آلوئه ورا می‌توان به عنوان هورمون ریشه زایی استفاده کرد. قلمه‌‌ها را در ژل آلوئه ورا فرو کنید و سپس آن‌ها را بکارید. تاثیر ژل آلوئه ورا در ریشه زایی قلمه‌ها، نسبت به سایر هورمون‌های ریشه زای طبیعی، بیشتر است.

اگرچه از هورمون‌های ریشه زایی طبیعی برای ریشه دار کردن قلمه‌ها می‌توان استفاده کرد، اما برای اینکه سریع‌تر به نتیجه برسید پیشنهاد می‌کنیم از هورمون‌های ریشه زایی موجود استفاده کنید.

 

دیدگاه شما

مریم

4 ماه قبل

سلام برای تکثیر زاموفیلیا و پتوس از کدوم هورمون ریشه زایی استفاده کنیم؟

احمد

5 ماه قبل

سلام خسته نباشید میخاستم راجع به هورمون معلومات حاصل کنم هورمون های که باعث تولید و سرعت ریشه دهی در قلمه می شود کدام نوع آن ها را دارید؟

مژده

8 ماه قبل

سلام بر گیاهان آپارتمانی قلمه چه مدت باید داخل ریشه زای باشه

نازبو - زلفی پور

8 ماه قبل

سلام اگه از هورمون ریشه زایی مایع استفاده می کنید 24 ساعت توی محلول باشه بعد بکارید

کاوه

9 ماه قبل

سلام و خسته نباشی و ممنون از اطلاعات خوبتان برای ریشه زایی کاج لاوسون چه هورمون ریشه زایی رو پیشنهاد میکنید؟

نازبو - زلفی پور

9 ماه قبل

سلام ممنون سلامت باشید دوست عزیز فرق چندانی نداره دوست عزیز بیشتر از پودر هورمون ریشه زایی استفاده میشه

کیوان حائری

11 ماه قبل

ببخشید برای جای زخم گیاهان و اینکه بعد قلمه زدن و ... دچار قارچ و ... نشه ، چی استفاده کنم؟ یکی گفت انتی باکتریال ولی هرچی سرچ میکنم نیست!

نازبو - زلفی پور

11 ماه قبل

سلام از چسب باغبانی می تونید استفاده کنید

کیوان حائری

11 ماه قبل

سلام و عرض ادب ببخشید برای جای زخم گیاهان و اینکه بعد قلمه زدن و ... دچار قارچ و ... نشه ، چی استفاده کنم؟ یکی گفت انتی باکتریال ولی هرچی سرچ میکنم نیست!

نازبو - زلفی پور

11 ماه قبل

سلام می تونید از چسب باغبانی استفاده کنید .

علاالدین آزادواری .کرج

1 سال قبل

درودبرشما.پرسش و پاسخ ها کاربردی وعالی بود. بنده هم دو روز است دوبرگ فیکوس سبز و سیاه رو داخل خاک بستر قراردارم. ببینم نتیجه میگیرم یا خیر. باسپاس

نازبو - زلفی پور

1 سال قبل

سلام خوشحال میشیم تجربیاتتون رو با ما و همراهان نازبو به اشتراک بذارید . موفق باشید دوست عزیز

فرزانه

1 سال قبل

ممنونم از پاسخ های کاربردیتون من یک سوال داشتم. من هیومیک اسید گرفتم برای ریشه دارکردن قلمه دراب ....به صورت مایع هست وسیاه رنگ... ایا ریشه دارکردن قلمه در اب بامحلول هیومیک شدنی هست یابه قلمه اسیب میزنه؟؟ باتشکر از راهنمایی تون?

نازبو - یاوری

1 سال قبل

سلام بهتره از هورمون یا پودر ریشه زایی استفاده کنید

عاطفه

1 سال قبل

سلام میشه روش تکثیر برگ خونی رو بفرمائید توی آب ریشه دار میشه؟

نازبو - یاوری

1 سال قبل

سلام به این اسم نمیشناسم متاسفانه

قاسمی

1 سال قبل

سلام شفرلارامن چندبارقلمه زدم توی آب گذاشتم اماگندیدمیتونین راهنماییم کنین ممنون میشم

نازبو - یاوری

1 سال قبل

سلام داخل آب از ذغال استفاده کنید و آب رو زود به زود عوض کنید

محمدرضا

1 سال قبل

آیا میشه بعد از استفاده از هورمون مایع قلمه را در آب پرورش داد یا حتما باید در خاک کاشته شود؟

نازبو - یاوری

1 سال قبل

سلام بصورت معمول باید داخل خاک کشت بشه

مژده

1 سال قبل

سلام از هرمون ریشه زای بر ریشه دار کردن اگلونما از طربق برگ امکان پذیر است

نازبو - یاوری

1 سال قبل

سلام تکثیر آگلونما معمولا از طریق پاجوش انجام میشه

رضا

2 سال قبل

با سلام و احترام، قلمه پدیلانتوس چه مدت باید در محلول ریشه زایی نگه داشته شود؟؟

نازبو - یاوری

2 سال قبل

سلام رضای عزیز بصورت عمومی بعد از آغشته شدن باید کاشته بشه

الهه

2 سال قبل

سلام. من عاشق فیکوس لیراتا هستم و الان یه برگ ازش دارم. به برگ به اندازه کف دست و ساقه یک سانتیمتری در انتهاش. خیلی دوسش دارم و پودر هورمون ریشه زایی هم دوستم الان برام آورد. روش چیزی ننوشته. لطفا راهنمایی میکنین چطور از برگ قلمه بگیرم. تو نت خوندم تو خاک شن شسته شده( که من ندارم و فقط ورمی کمپوست و خاک برگ دارم و خاک معمولی) بکارم قبلش هم با پودر هپرمون ساقه رو آغشته کنم و یا تو آب بزارمش و روش پلاستیک بکشم.

نازبو - یاوری

2 سال قبل

سلام الهه عزیز داخل بستر سبک کشت کنید

ناشناس

2 سال قبل

سلام لطفا در مورد قلمه زدن کاج مطبق هم توضبح بدین ممنون

پیام

2 سال قبل

سلام دوست گرامی،سوالی داشتم در مورد قلمه زدن درخت پالونیا پرنسس ،لطفا راهنمایی بفرمایید در چه فصلی میتونم از درخت قلمه جدا کنم ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر و سپاس فراوان،

نازبو - یاوری

2 سال قبل

سلام پیام عزیز لطفا دو مطلب زیر رو دنبال کنید : آشنایی با درخت پالونیا بذر پالونیا فورتونی

علی

2 سال قبل

برگ های اشوریا را جدا کردم چگونه از پودر ریشه زایی استفاده کنم .کجایه برگ بزنم هورمون رو از همون جایی که جداشون کردم .

نازبو - یاوری

2 سال قبل

سلام علی عزیز بله، انتهای ساقه جدا شده رو مرطوب کنید و داخل هورمون ریشه زایی فرو ببرید.

معصومه

3 سال قبل

سلام . من زیپلین قلمه زدم و گذاشتم داخل خاک یادم رفت هورمون بزنم میشه بعدش توی اب هم بهش اضافه کنم؟

نازبو - یاوری

3 سال قبل

سلام معصومه عزیز پیشنهاد نمیکنم بعد از کاشت اینکار رو انجام بدین، میتونین صبر کنید و اگر قلمه موفق نبود برای بار بعدی این اقدام رو انجام بدید، الان جهت بالاتر بردن شانس قلمه زدن میتونین از قطره محرک رشد استفاده کنید، جهت خرید قطره محرک رشد میتونین به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

لشکربلوکی

3 سال قبل

با سلام نهال انار تو بهمن ماه قلمه زدیم تو گلدان برگ اورده برا ریشه زنی قلمه از شما راهنمایی مخوام با تشکر

نازبو - یاوری

3 سال قبل

سلام لشکر بلوکی عزیز اگه برگ آورده همه چیز خوبه به نظر، برای تقویت ریشه میتونین از کود ریشه زایی یا قطره محرک رشد استفاده کنید، جهت خرید کود و قطره محرک رشد میتونین به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

محم

3 سال قبل

ایا با پودراکسین می‌شود محلول اکسین درست کرد؟ چند در هزار؟

نیایش امین

2 سال قبل

سلام وقت بخیر برای تکثیر زاموفولیا از طریق برگ چه درصد از هورمون ریشه زایی مناسبه ؟ ک زودتر ریشه بده

نازبو - یاوری

2 سال قبل

سلام نیایش عزیز انواع هورمون اکسین مناسبه، جهت خرید هورمون ریشه زایی میتونین به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

نازبو - یاوری

3 سال قبل

سلام محم عزیز متاسفانه اطلاعات زیادی ندارم، با توجه به بررسی های انجام شده به عدد ۵ سی سی از محلول توی ۱۰ لیتر آب رسیدم، ولی ممنون میشم شما هم نتیجه بررسی های خودتونو با ما به اشتراک بزارین ؟ ممنونم

زهرا

3 سال قبل

سلام مطالب جالبی بود ممنون.درمورد بنجامین هم توضیح بدین لطفا.چرا ساقه بنجامین در آب بعضی وقتا ریشه میده وبعضی وقتامیگنده.ویه سوالم ایتکع چرابعدازریشه دهی گیاه درآب وانتقالش به خاک،گیاه نابودمیشه؟

نازبو - یاوری

3 سال قبل

باسلام گیاه بنجامین بسیار حساسه، جهت اطلاعات بیشتر میتونین این مطالب رو دنبال کنید : قلمه زدن و آفات فیکوس بنجامین پرورش و نگهداری بنجامین جهت خرید بذر میتونین به فروشگاه نازبو مراجعه کنید

ناشناس

3 سال قبل

هرمون ریشه زا برای خانواده سانسوریا چی بهتره؟

مجتبی فلاح

3 سال قبل

سلام، سانسوریا نیازی به هرمون ریشه زا ندارد و به راحتی تکثیر میشود و ریشه می دهد.

نازبو - یاوری

3 سال قبل

سلام نیازی به هورمون نداره، شرایط رو رعایت کنین درصد بالایی ریشه میده، میتونین هم از گرید اول(نرم) استفاده کنید

علی

3 سال قبل

پودر بچه میتونه یک بستر برای همراهی پودر ریشه زایی باشه. پودر ریشه زایی اسمش ایندول بوتریک اسید هست که بهش میگن iba این ترکیب ریشه دهی قلمه ها را افزایش میدهد. اما اگر به میزان زیاد استفاده شود آنها را خراب میکند و از بین میبرد چون از هورمون تهیه شده است. مقالاتی که روی ریشه زایی هستن اینطور نوشتن که میتونیم درصدی از پودر ریشه زایی (iba) را داخل پودر بچه استفاده کنیم. مثلا اگر خواستین مثلا ترکیب 0.2 و 0.4 و 0.6 و 0.8 و 1 و 1.2 گرم پودر ریشه زایی را داخل 100 گرم پودر بچه بریزید و حسابی مخلوط کنید و استفاده کنید.ترکیباتی 0.2 و 0.4 برای گیاهان با ساقه علفی مناسب هستن و ترکیبات 0.6 و 0.8 برای گیاهان نیمه علی مناست هستن و ترکیب 1 و 1.2 بای گیاهان با ساقه چوبی مناسب هست. بهتره که شرایط ریشه زنی هم فراهم بشه. مثلا بعد از اینکه از پودر ریشه زایی استفاده شد برگهای اضافه قلمه حذف شود و روی گلدان را با یک پلاستیک بپوشانید و فضای گلخانه ای درست کنید تا زودتر ریشه زنی استفاق بیفته. گلخانه های گل رز همینطوری ریشه دار میکنند. اونها IBA میخرن و داخل اتانول حل میکنند. سپس انتهای قلمه ها را برای حداکثر دو دقیقه توی محلول میگذارن و در درمیارن و داخل بستر کشت میگذارند. بهتره بستر کوکوپیت و پرلیت باشه تا زود تر ریشه بزنه.

سی

3 سال قبل

روش ساخت پودر ریشه زایی پودر تالک (از آرد یا پودر بچه هم میتوان استفاده نمود) اندازه گیری غلظتهای هورمون اکسین از نوع iba در غلظتهای زیر: 0.2 0.4 0.6 0.8 1 1.2 1.4 1.6 درصد مخلوط کردن iba با تالک شما الان پودر ریشه زایی دارین!!!! میتوانید این محصول را به فروش برسانید و برای کلیه نهالستانهای کشور و گلخانه داران اطلاع رسانی کنید

رضائی

3 ماه قبل

سلام من میتونم جهت مشورت با شما ارتباط بگیرم با تشکر

سخاوت

3 سال قبل

ایا میتوان اوکادو رو از طریق ساقه قلمه گرفت

ابوالفضل یاوری

3 سال قبل

سلام مرسوم نیست این کار فکر نمیکنم امکانش باشه

ناشناس

3 سال قبل

سلام ایا از طریق قلمه کرفتن رو ساقه درخت اوکادو میتوان ریشه گرفت یا قلمه بگیریم

ابوالفضل یاوری

3 سال قبل

سلام مرسوم نیست این کار فکر نمیکنم امکانش باشه

نازنین

3 سال قبل

6000 بری اکثر گیاهان خوبه

دوستدار گل و گیاه

3 سال قبل

سلام میشه در مورد تکثیرسانسوریا توضیح بدین که باید هورمن ریشه زایی زده بشه وبسترش چی باشه

مجتبی فلاح

3 سال قبل

سلام، سانسوریا به سادگی از طریق کاشت مستقیم برگ تکثیر میشه

میلاد

4 سال قبل

سلام تشکر میکنم از اطلاعات عالی که دادین . یک سوال دارم . من میخواستم هورمون ریشه زایی بخرم که دیدم بعضی مدل هاش 4000 ppm و بعضی دیگه 6000 ppm و یا 8000 یا 2000 ppm هست ، به نظر شما کدوم شماره رو باشد تهیه کنم ؟ با تشکر فراوان

میلاد

4 سال قبل

سلام تشکر میکنم از اطلاعات عالی که دادین . یک سوال دارم . من میخواستم هورمون ریشه زایی بخرم که دیدم بعضی مدل هاش 4000 ppm و بعضی دیگه 6000 ppm و یا 8000 یا 2000 ppm هست ، به نظر شما کدوم شماره رو باشد تهیه کنم ؟

ابوالفضل

4 سال قبل

سلام لطفا روش تکثیر گل امین الدوله رو بگید.ممنون

علیرضا کارشناس گل وگیاه

1 سال قبل

سلام بسیار اسون باقلمه ۱۵ سانتی تهیه کن و بزن توماسه یا بخوابونیددر ماسه

رهگذر

4 سال قبل

سلام من امسال اگه اشتباه نکنم اواخر فروردين و در مدت باز هم اگه اشتباه نکنم 60 روز به روشي که براتون توضيح ميدم يک ساقه تقريبا يک متري درخت ليموشيرين رو تونستم فقط با خميري که با اب و خاک درست کردم رو تحريک به ريشه زايي کنم که تو مدتي که اشاره کردم پر از ريشه هاي طويل و بلند شده بود! من شاخه اي که انتخاب کردم رو از درخت قطعش نکردم, يک ساقه نسبتا ضخيم و جوان و حدود 1 متري رو از درختي که سنش به ميوه دهي رسيده رو انتخاب کردم, قسمتي که گياه ريشه ميزنه رو برگش رو کندم و خارش رو هم خوب برش زدم و لايه هاي روي ساقه رو هم با چاقو برش زدم و دور تا دورش رو کندم, تقريبا تا 10 سانتي اين کار رو روي ساقه ادامه دادم تا به خار و برگ بعدي هم برسه که مثلا اطمينان خاطرم بيشتر بشه که يکيشون از اين قسمتهايي که گياه ريشه ميزنه, ريشه بزنه! واسه محکم کاري و رفع قارچ و باکتري و غيره هم يک برگ آلوئه ورا کندم و با مايع داخلش به همه جاهايي که گياه پوستش رو کنده بودم ماليدم. با خاک معمولي و مقداري اب به اندازه کف دو دست خمير درست کردم و زدم به دور تا دور همون قسمتها و با يک پلاسيک عادي واسه اينکه خميرم کنده نشه دورش رو محکم پيچوندم و چسب نواري زدم. واسه اينکه گِل خشک نمونه هم يه سوراخ توي پلاستيک ايجاد کردم و با امپول توش اب تزريق ميکردم. اوايل گاهي بهش اب ميدادم ولي اين اواخر تا بيش از 2 هفته هم اب بهش نداده بودم! همونطور که گفتم تو اين روش ساقه از درخت هنوز جدا نشده بود و بجز خاک فرعي, ساقه همچنان منبع تغذيه اوليش رو هم داشته. بعد حدود 60 روز يعني اخرين روز خرداد رفتم پلاستيکش رو باز کردم و ساقه توي اين مدت پر از ريشه هاي پرپشت و ضخيم شده بود, دوباره دورش رو پيچوندم که تو موقع مناسب بچينمش و جابجاش کنم :) درطي اين مدت هم که توضيح دادم گياه همچنان به رشتش ادامه ميداده

سجاد

9 ماه قبل

ایول خیلی جالب بود.

سیما

1 سال قبل

سلام،از این روش برای پاجوش های بالای نخل هم استفاده میشه

حسین هادی

1 سال قبل

سلام وفت بخیر من استان گیلان ساکن هستم دو تا کاج لاوسون طلائی چهار ساله داخل حیاط داشتم ، روز ۱۵ اسفند تقریبا ۵۰ روز پیش آنها را از ریشه آوردم و در فاصله ده دقیقه بعد بیرون از حیاط کاشتم ، کاملا مراقب بودم و ریشه را با خاک درآوردم ، و هر دو سه روز یکمرتبه هم آب دادم ، اما جدیدا احساس میکنم قسمتهای پائین تا وسط تنه رو به زردی دارن میرن ، البته بعد از جابجائی تا حدود زیادی هم هرس کردم که خلوت بشه ، همانموقع مقدار متوسطی هم کود حیوانی با خاک مخلوط کردم و خاک هم کاملا مرغوب بوده ، الان چکار کنم که از خشک شدنشان جلوگیری بشه ؟ آیا اگر مقداری پودر ریشه زا را با آب مخلوط کنم و بریزم براشون مفیده ؟ خیلی ممنون میشم اگر زودتر به من جواب بدهبد تلفن من 09133316030

نازبو - زلفی پور

1 سال قبل

سلام وقت شما هم بخیر اگه تنه زرد شده احتمال پوسیدگی ریشه هست بهتره با یک باغبان منطقه خودتون مشورت کنید که شرایط رو از نزدیک بررسی کنه

علی

4 سال قبل

بسیار عالی عمل کردید . در خرداد هم میتونستید پایه رو قطع کنید و نهال رو به یک گلدان منتقل کنید . البته تعدادی از شاخ و برگهایش رو باید کم میکردید . این روش air layering نامیده میشه