نازبو
کاشت سبزیجات در آپارتمان
  • آموزش و مقالات
  • سبزیجات
  • خودتان انجام دهید

کاشت سبزیجات در آپارتمان

شاید شما نیز یکی از علاقمندان به پرورش و  کاشت سبزیجات خانگی باشید ولی به علت محدودیت فضا یا آپارتمان نشینی قادر به کاشت آن در باغچه نباشید. همه از خواص سبزیجات تازه خانگی و اورگانیک مطلع هستیم ولی علاوه بر آن مشاهده این سبزیجات از زمان جوانه زدن بذر تا رشد کامل آن نیز لطف خاص خود را دارد. لذا امروز در "نازبو" قصد داریم روش‌هایی که قادر خواهید بود به وسیله آن به کشت سبزیجات داخل آپارتمان بپردازید را ارائه دهیم.

محیط رشد: بذر بیشتر سبزیجات در هر شرایطی پرورش می‌یابد و برای این منظور می‌شود از جعبه‌های چوبی، سطل‌های پلاستیکی، گلدان‌های بزرگ و کوچک، انواع ظروف مایع ظرفشویی و حتی بطری‌های نوشابه خانواده استفاده کرد. مهم، عمق گلدان و آبیاری به موقع و تنظیم برنامه کوددهی آنها است.

برای خرید پکیج بذر سبزیجات اینجا را کلیک کنید.

وسایل و ابزار مورد نیاز برای کاشت سبزیجات: بذر، خاک استاندارد، گلدان مناسب، دستکش، آبپاش کوچک، بیلچه و الک تنها ابزارهای کاشت سبزی در آپارتمان هستند. نکته مهم این است که در انتخاب بذر مناسب و خاک استاندارد از راهنمایی فروشندگان محصولات کشاورزی استفاده کنید، تا با مرور زمان قدرت تشخیص آنها را به دست آورید.


برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

شروع کار: قدم اول انتخاب بذر مناسب و استاندارد است؛ بذر اصلاح شده ای که روی پایه مادری رسیده باشد. ابتدا بذرها را روز قبل از کاشت در آب ولرم می‌ریزیم و بین ۸ ساعت تا سه روز مجازیم آنها را در آب نگه داریم تا متورم شوند. سپس خاک مناسبی را انتخاب و الک می‌کنیم و به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتیمتر در یک گلدان که زهکش داشته باشد می‌ریزیم. بذرها را از آب خارج و به روی یک پارچه یا روزنامه قدیمی منتقل می‌کنیم تا نم آنها گرفته شود. سطح خاک را می‌کوبیم و صاف می‌کنیم و بذرها را به صورت فاصله دار روی سطح خاک می‌پاشیم و روی بذرها را با کمی خاک می‌پوشانیم، اما دقت کنید که اگر سایز بذر دو میلیمتر باشد، حداکثر دو میلیمتر باید روی آن با خاک پوشانده شود. در مرحله بعد، سطح مقطع گلدان را با یک برگ روزنامه می‌پوشانیم تا بذرها دقیقا زیر روزنامه قرار بگیرند و با یک آبپاش کوچک و روزانه دو تا چهار بار روی روزنامه آب می‌ریزیم تا سطح آن کاملاً خیس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرمترین جای ممکن قرار دهید.

عکس کاشت سبزی در گلدان نور خورشید : می‌توان گلدان آماده شده را دور از نور و در جای تاریک نگه داشت تا سبزی‌ها دو تا سه میلیمتر رشد کنند و روزنامه آرام‌آرام بالا بیاید. در این مرحله، روزنامه را برمی‌داریم و مستقیما به گیاه آب می‌دهیم و در این مرحله گلدان را در معرض نور قرار می‌دهیم. هر چه نور بیشتری به سبزی‌ها برسد بهتر است اما اگر چنین فضایی در آپارتمان نداشتیم، می‌توانیم از لامپ‌های فلورسنت استفاده کنیم. بعد از گذشت حدود دو هفته به گیاه کود می‌دهیم و ترجیحا از کود طبیعی استفاده می‌کنیم اما اگر این کود در دسترس نبود، سراغ کودهای شیمیایی استاندارد می‌رویم. البته دوز مورد نیاز روی بسته این کودها نوشته شده است و جای نگرانی نیست. اگر تمام این مراحل به درستی انجام شود بعد از گذشت حدود دو هفته سبزی‌ها آماده خوردن می‌شوند، اما توصیه من این است که تا یکی دو بار این سبزی‌ها (به ویژه تره) را نخورید و با قیچی آن‌ها را بچینید تا پایه آنها قوی‌تر شود.

برای خرید پکیج بذر سبزی ایتالیایی  اینجا را کلیک کنید.



نحوه مقابله با آفات: برای جلوگیری از آفت زدن گیاهان هر از چند گاهی باید مقداری آب را با الکل مخلوط کنیم و به جای سم، روی سبزی‌ها بپاشیم. حتی اگر این سبزی‌های ما مورد حمله شته‌ها هم قرار گرفته باشند با این کار، آنها از بین می‌روند. از طرف دیگر، چون طی مراحل رشد از هیچ سمی هم استفاده نمی‌کنیم، سبزیجات کاملاً ارگانیک هستند. البته راه‌های زیادی برای پیشگیری از آفت‌زدگی گیاهان وجود دارد؛ مثلا می‌توانیم یک گلدان گیاه جعفری یا همیشه‌بهار را کنار گلدان سبزیجات خود بگذاریم. با این روش تا ۶۰ درصد از بیمار شدن گیاه و حمله شته‌ها کاسته می‌شود. حتی پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که موزیک هم می‌تواند تاثیر به سزایی بر سلامت گیاهان و جلوگیری از برخی آفت‌های آنها داشته باشد.

کاشت شاهی در گلدان

انتخاب سبزیجات مناسب برای کاشت: همه سبزی‌ها را می‌توان در این فصل کاشت و بسیار خوب هم رشد می‌کنند اما گاهی نحوه نگهداری و تغذیه خاک آنها با هم متفاوت است. مثلاً گوجه فرنگی برای رسیدن (در مقایسه با گیاهان دیگر) به مواد غذایی بیشتری نیاز دارد و اگر ما دو هفته یک بار به خیار کود می‌دهیم، باید هفته ای دو بار به گوجه فرنگی کود بدهیم و هنگامی که گوجه‌ها نشاء شدند و چهار تا پنج سانتیمتر رشد کردند باید به گلدان بزرگی منتقل شوند، زیرا ریشه آنها قوی می‌شود و هر چه گلدان بزرگ تر باشد، بیشتر هم میوه می‌دهد. در مورد فلفل هم دقیقا همین طور است.

نحوه کوددهی: کود، تغذیه گیاه است اما لازم نیست که حتماً از کودهای شیمیایی استفاده کنیم. بعد از الک کردن خاک، مقداری زغال در خاک بریزید تا وجود کربن مانع از بیمار شدن گیاه شود. حتی تفاله خشک شده چای، پودر استخوان و خاکستر چوب هم جزو کودهای ارگانیک محسوب می‌شود.
نکته: هنگام خرید بذر سبزیجات هم به خاطر داشته باشید که نعناع و پونه، بذر ندارند و باید آنها را از سبزی فروشی بخرید و بعد از ریشه‌دار کردن در خاک بکارید.


اطلاعات بیشتر درباره کاشت سبزیجات

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    جمال
    24 اردیبهشت 1400
    جمال

    برای افراد مبتدی بسیار امیدبخش است. اگر اطلاعات مرتبط عمیق تر بود، قابلیت استفاده برای افراد بیشتری را داشت. کاشت تمشک، انگور،کامکوات ، لیمو ترش و.... می توانست اطلاع رسانی مجموعه را کاملتر نماید. با تشکر

گزارش اشکال در سایت